23948sdkhjf

Prominente aktører donerer 360 millioner - nu søges bygherrerådgiver

Sankt Lukas Stiftelsen er på vej med byggeri af et nyt palliationscenter i Hellerup og søger nu bygherrerådgiver, der kan hjælpe med den videre styring og koordinering

Planerne er store hos Sankt Lukas Stiftelsen på stiftelsens grund i Hellerup. 

De går på byggeri af et nyt voksenhospice, et nyt børne- og ungehospice, et dagshospice og bedre rammer for det hospiceteam, som kører ud til de mennesker, der ønsker at dø hjemme.

Med donationer fra henholdsvis Den A.P. Møllerske Støttefond og selskabet Sorana A/S på samlet 360 mio. kr. er økonomien hjemme, og stiftelsen har nu sat jagten ind på en bygherrerådgiver. 

Det fremgår af Projektagenten - Licitationen og Building Supplys søsterportal til overvågning af udbud.

Her lyder det, at den samlede budgetramme er estimeret til lige knap en halv mia. kr.

Når det kommer til bygherrerådgivningen er der tale om et udbud med forhandling med forudgående prækvalifikation og en anslået kontraktværdi på 6 mio. kr.

Tre ventes prækvalificeret, og Sankt Lukas Stiftelsen forventer at afholde én forhandlingsrunde men forbeholder sig retten til både at udvide antallet af forhandlinger og at tildele kontrakten på grundlag af de indledende tilbud, beskriver udbudsmaterialet.

Et state-of-the-art center

I dag rummer Sankt Lukas Hospice 24 pladser og et udgående team. Det nye byggeri derimod skal rumme 36 sengepladser, et større udgående team og altså også et daghospice. 

Desuden øges Lukashuset henvendt til børn og unge med livstruende sygdom og deres familier fra at have plads til fire familier til at kunne rumme otte. 

Samlet ventes nybyggeri på cirka 8.500 kvm, hvor Sankt Lukas Hospice vil udgøre omkring 6.100 kvm, mens Lukashuset opføres i en anden bygning på cirka 2.400 kvm. 

Sys Rovsing, bestyrelsesformand for Sankt Lukas Stiftelsen, har tidligere oplyst, at der bliver tale om et "state-of-the-art palliationscenter, der styrker kapaciteten på det palliative område i Danmark betydeligt". 

Netop Sankt Lukas Stiftelsen har spillet en stor rolle i udviklingen af palliative tilbud i Danmark med blandt andet indførelsen af det første hospice til voksne i 1992, det første udgående hospiceteam i 1997 og det første hospice for børn og unge i 2015.

- Alt for mange mennesker dør stadig i lidelse og får ikke den hjælp, der skal til. Det nye palliationscenter skal gøre det muligt at hjælpe mange flere patienter og deres pårørende til en værdig sidste tid med fokus på bedst mulig livskvalitet. Det har stor betydning både for den enkelte patient, for de pårørende og for samfundet, har Henrik Nedergaard, adm. direktør for Sankt Lukas Stiftelsen, udtalt i forbindelse med donationerne fra Den A.P. Møllerske Støttefond og selskabet Sorana A/S.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094