23948sdkhjf

Nordhavnens første boliger går i jorden

NCC, By & Havn og PenSam kunne mandag stikke spaden i jorden til det første boligbyggeri nogensinde i Nordhavnen. I alt 14.000 m² fordelt på 128 boliger på Marmormolen i Nordhavnen er dermed sat i gang.
Vilhelm Lauritzen Arkitekter har tegnet boligerne, der bliver udbudt som lejeboliger. De forventes at stå færdige i sensommeren 2015.

- I dag går vi i gang med at bygge de første boliger i Nordhavnen nogensinde. Og det passer meget godt, at det er netop her, vi begynder boligbyggeriet i Nordhavnen. For det var her på Marmormolen, at vi begyndte hele den enorme udvikling af Nordhavnen, som omdanner den gamle industrihavn til moderne bykvarterer. Nu begynder det for alvor, siger By & Havns adm. direktør, Jens Kramer Mikkelsen.

NCC Construction Danmark er valgt som totalentreprenør på projektet, som omfatter 14.000 m² bolig og 19.000 m² parkeringskælder. Det er Vilhelm Lauritzen Arkitekter, der har tegnet boligerne.

Læs mere: NCC bygger 128 boliger i København.

De nye boliger opføres sammen med pensionsselskabet PenSam, der ser en investeringsmæssig fordel i at bidrage til byudviklingen som partner i byggeriet.

Foruden boligerne, der bygges på en særlig boligø på Marmormolen med vand på tre sider, etableres cirka 600 parkeringspladser under boligøen, der både skal bruges til de mange ansatte i FN Byen, som er nærmeste nabo – og selvfølgelig af de kommende beboere og ansatte på Marmormolen.

Fakta om boligerne
• De 128 boliger opføres som seks selvstændige byggeafsnit. Fire byggerier fremstår som vinklede og to som rektangulære blokke. På hver af de fire vinklede blokke placeres et tårn.
• Boligerne omkranses af vand i kraft af to nybyggede kanaler. Samtidig får byggeriet mange fælles gårdrum.
• Boligerne spænder fra 80-140 m2, hvilket giver en gennemsnitsstørrelse på 105 m2.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127