23948sdkhjf

De skal bygge udskudt campusbyggeri

MT Højgaard har sammen med Skala architecture og Niras vundet konkurrencen om UCLs nye Erhvervsakademi og Professionshøjskole på Svendborg Havn

Byggeriet skulle egentlig være gået i gang, men i stedet blev planerne om et nyt campus til erhvervsakademi  og professionshøjskolen UCL på Svendborg Havn sat på pause i efteråret 2022 som følge af stigende byggepriser og et højt renteniveau. 

Siden blev det besluttet at sætte gang i byggeriet igen, og nu er det hold, der skal stå for at opføre projektet, på plads. Der er tale om MT Højgaard, Skala architecture og Niras. 

Det oplyser Skala architecture i en pressemeddelelse.

Byggeriets aktører

  • Bygherre: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
  • Entreprenør: MT Højgaard
  • Arkitekt og landskabsarkitekt: skala architecture
  • Ingeniør: Niras

Her fremgår det, at Campus Svendborg, som omfatter lærer-, pædagog-, sygeplejerske- og filmproduktionsledelsesuddannelserne, er indrettet i fem etager. Det med undervisningsfaciliteter fordelt på alle etager omkring to indre atrier, som ligeledes danner studiezoner. 

Der er tænkt i simuleringsrum, trænings- og øvelsesfaciliteter, og så er stueetagen åben og kan også benyttes af andre end UCL’s brugere. I alt er der tale om 5.800 kvm, som skal huse 550 daglige brugere.

- Vi har haft fokus på at danne stimulerende og inspirerende rammer for husets kommende brugere – både i forhold til rumforløb, detaljering og valg af tekniske løsninger og materialer, samtidigt med at vi sikrer bygbare, bæredygtige løsninger, siger Niels Bondrup Jensen, kreativ leder hos Skala architecture.

Det nye Campus Svendborg ventes at stå klar i 2026. 

Tidligere har det været fremme, at UCL har vurderet prisen for byggeriet til mere end 200 mio. kr. Hvad kontraktsummen med det vindende team lyder på, fremgår ikke.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094