23948sdkhjf

Stigende priser udskyder campus-byggeri med halvt år

En kommende campusbygning for blandt andet lærer-, sygeplejerske- og pædagoguddannelser må udskydes på grund af de stigende priser

Byggeriet skulle være gået i gang i foråret næste år. Men nu har UCL Erhvervsakademi valgt at udskyde byggeriet af en campusbygning på Svendborg Havn for blandt andet sygeplejerske- og læreruddannelser, indtil videre med et halvt år.

Årsagen er stigende byggepriser og et højt renteniveau. Situationen giver slet og ret for stor usikkerhed, til at der kan lægges et realistisk budget, lyder det fra UCL og Svendborg Kommune i en fælles pressemeddelelse.

- Byggeriet kommer ikke i gang så hurtigt, som vi havde håbet. Men det giver heller ikke mening at gå i gang med et byggeri, når man ikke ved, hvad den endelige pris bliver, og jeg har fuld forståelse for beslutningen. Der er forhåbentlig bedre muligheder for en nøjagtig beregning til foråret, siger Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg, i meddelelsen.

Køb skal først i hus

Parterne oplyser ingen forventninger til prisspænd, men ifølge fyens.dk vurderer UCL, at byggeriet vil koste mere end 200 mio. kr.

Grunden, hvor campusbygningen skal opføres, ejes i dag af Svendborg Kommune, og skal først overtages af UCL inden et byggeri. Der er sat gang i købsaftaler, som forventes at kunne rundes af i november.  

Udskydelsen af selve byggeprocessen påvirker ikke købet af grunden, oplyses det, ligesom UCL's rådgivere vil fortsætte med projekteringen af byggeriet.

Arkitema har slået streger for det kommende byggeri, og Cowi er bygherrerådgiver, mens udbud af de fysiske arbejder altså afventer budgetlægning.

800 studerende  

Campussen skal færdigbygget danne rammer for fysioterapeut-, pædogog-, finansøkonom- og sygeplejerskeuddannelser samt et nyt udbud af læreruddannelsen.

Bygningen er indtil videre planlagt til at åbne i 2026. Når den står færdig skal 400 studerende flytte ind. Løbende er det planen, at flere studerende kommer til, så der i alt kan huses 800 studerende. 

Det vil ske i takt med, at UCL får indfaset nye uddannelser såsom filialen af læreruddannelsen frem mod 2030.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094