23948sdkhjf

Nyt renseanlæg klar i Haraldskær

Vejle Spildevand har idriftsat et nyt, topmoderne renseanlæg i Haraldskær. Grontmij har stået for projektering og Jakobsen & Blindkilde har udført bygge- og anlægsarbejderne.
D. 17 august 2013 blev et nyt, topmoderne Haraldskær Renseanlæg indviet med et åbent hus arrangement. Første spadestik til det nye renseanlæg, der skulle erstatte det nedslidte Haraldskær Renseanlæg samt mindre anlæg i området, blev taget d. 30. marts 2012 og anlægget blev sat i drift den 1. juni i år. Det fremgår af Grontmijs hjemmeside.

Jakobsen & Blindkilde har udført bygge- og anlægsarbejderne, Aquagain smede- og maskinarbejderne samt Picca Automation el- og SRO arbejderne. Grontmij har stået for projektering, projektledelse og tilsyn af anlægget.

Besparelser og færre gener
Vejle Spildevand har med det nye Haraldskær Renseanlæg fået et topmoderne anlæg, som sikrer en god og effektiv rensning af spildevandet i Vejles opland. Den nyeste teknik er anvendt på anlægget, hvilket giver et lavt energiforbrug samt mindre støj og færre lugtgener til omgivelserne end tilfældet var med det gamle renseanlæg. Herudover er der besparelser på driftsomkostningerne i sigte samtidig med, at forsyningssikkerheden øges væsentligt.

Anlægget ligger på et cirka 3 ha stort markareal i Bredstengård Skov mellem Vejle Å og Bredstenvej, og bygningerne falder med deres afdæmpede, grønne farver flot og næsten ubemærket ind i omgivelserne, ligesom bassinerne ikke stikker højt op over jordoverfladen.

I dag renser anlægget spildevand fra Bredsten, Vandel, Randbøldal, Nørup, Ødsted og Jerlev. Inden for få år skal anlægget også rense spildevand fra Jelling- og Egtved-området.

Fakta
• Det nye Haraldskær Renseanlæg er dimensioneret til at rense spildevand fra 24.000 personækvivalenter.
• Det gamle Haraldskær Renseanlæg rensede spildevand fra ca. 8.000 personækvivalenter
• Anlægsomkostningerne for opførelsen af det nye Haraldskær Renseanlæg beløber sig til 45 mio. kr.
• Anlægget blev sat i drift den 1. juni 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094