23948sdkhjf

Bygherre genstarter projekt efter konkurs i Dansk Boligbyg

Byggeriet af et bo- og dagtilbud til borgere med autisme i Odense ser nu ind en genstart 

Odense Kommunes storstilede byggeri af et bo- og dagtilbud til borgere med autisme er blandt projekterne ramt af konkursen i Dansk Boligbyg. 

Men nu er der nyt om en genopstart på byggeriet. 

Ifølge Fyens Stiftstidende har Odense Kommune sendt et brev til naboerne med oplysning om, at byggeriet vil blive startet op igen i denne måned, at opstarten bliver med få folk til at begynde med, men at der langsomt vil blive mandet op. 

Mediet har rakt ud til afsenderen på brevet - nemlig projektleder Michael Munch Nielsen - for svar på, hvem der er blevet ansat til opgaven, og hvordan tidshorisonten for byggeriet nu ser ud, men projektlederen er ikke vendt tilbage på avisens henvendelse. 

Fra By- og Kulturforvaltningen lyder det i et mailsvar til Fyens Stiftstidende, at der først kan siges mere om en uges tid.

I forvejen har byggeriet været forsinket og ramt af budgetskred. 

Projektet blev i sin tid udbudt i omvendt licitation med en økonomisk ramme på 70 mio. kr. Dansk Boligbyg blev udpeget som vinder i oktober 2021. Det sammen med Rum arkitekter, Green Sustainable Landscape og Henry Jensen Rådgivende Ingeniører. Dengang var forventningen, at der kunne ske indflytning i de i alt cirka 4.300 nye kvm i sommeren 2023.

Ifølge Fyens Stiftstidende sigtede Odense Kommune inden konkursen i Dansk Boligbyg efter projektafslutning i sensommeren 2024. Desuden var totalprisen dengang løbet op i 100 mio. kr. 

Står ikke alene

Autisme-projektet i Odense er ikke det eneste af sin slags, der har været ramt af konkursen. Også byggeriet af et autismecenter i Fredericia har været sat i bero.

I Fredericia har Egil Rasmussen A/S overtaget totalentreprisen efter Dansk Boligbyg. Virksomheden stod oprindeligt for tømrerarbejdet på byggeriet. 

- Vi ser frem til at fortsætte, hvor vi slap, har koncernen oplyst på sin LinkedIn-profil.

Dansk Boligbyg gik konkurs i februar 2024

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063