23948sdkhjf

Nisgaard + Christoffersen vinder spændende Vejle-projekt

Nisgaard + Christoffersen vinder totalentreprisekonkurrencen på det nye menighedshus for Vor Frelser Kirke i Vejle med et bud, hvor projekt og pris gik op i en højere enhed.
Efter ønske fra menighedsrådet ved Vor Frelser Kirke, har Vejle Kommune udarbejdet en lokalplan som gør det muligt at etablere et nyt menighedshus på Jernbanegade 36 i Vejle.

Syv firmaer blev prækvalificeret til at give bud på det nye menighedshus. Vinderen blev totalentrepriseteamet bestående af Nisgaard + Christoffersen, KPF Arkitekter og Rambøll Danmark. Den samlede entreprisesum er 12,679 mio. kr.

Vinder på projekt og pris
Vinderprojektet har taget hensyn til det arkitektoniske helhedsindtryk særligt i forholdet til kirken, som er fra 1907.

Det nye menighedshus i to etager, udføres i et enkelt og moderne formsprog i hvide glatte pudsede facader, brudt af murværk og patineret zink. Bygningskroppen er løftet op på slanke søjler og en tilbagetrukket underetage i glas og grå facadesten. På denne måde er der taget udgangspunkt i den eksisterende kirkes materialer og med et enkelt formsprog tilpasset stedet.

På sydsiden mellem kirken og et nyt menighedshus etableres en gårdhave omgivet af to nye gangforbindelser mellem de to bygninger. Det eksisterende menighedshus i området skal nedrives og sikringsrum i kælderen nedlægges i forbindelse med realisering af den nye bygning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11