23948sdkhjf

Det første af fremtidens parcelhuse klar i Nyborg

Upcycle House, det første af seks huse i projekt Mini-CO2 huse, står nu færdigt i Nyborg. Bygningen skal vise, hvordan CO2-fodaftryk i et typehus minimeres.
Det skriver Lokalavisen Nyborg.

"Upcycle House" er det første af seks huse, der opføres i projekt "Mini CO2-huse". Projektet skal give konkrete eksempler på, hvordan man i byggebranchen kan reducere parcelhusets CO2-aftryk mest muligt.

Læs mere: "Fremtidens typehus" – et eksperiment i Nyborg.

Byggeriet af Upcycle House gik i gang i starten af februar i år. Allerede nu står det CO2 venlige forsøgshus så klar i Ravnekærlund i Nyborg.

Læs mere: Utraditionelt spadestik på fremtidens parcelhus.

"Upcycle House" er opført med en container som base og kun med genbrugte materialer. Hermed skal det fungere som inspiration for fagfolk, producenter og boligejere generelt. Upcycling-konceptet går således ud på, at give brugte produkter og affaldsmaterialer nyt liv ved at bruge dem i værdifulde sammenhænge. Hermed reduceres produktion og spares udledning af CO2.

- Altså, huse af gamle containere, de findes mange andre steder. Men ofte er der kun tale om at stable containerne, mens resten udføres traditionelt, siger siger Anders Lendager, indehaver af Lendager Arkitekter, som har tegnet huset til Lokalavisen Nyborg.

Fem ud af seks huse klar til november
De fem huse, der er del af projektet Mini CO2-huse i Nybprg står alle klar til november. Her vil der så være åbent hus 8. og 10. november.

De fem huse huse skal på hver deres måde undersøge nye veje for et mere CO2 venligt parcelhus. Herefter skal de sjette hus i projektet så samle erfaringerne fra de fem første og danne grundlag for fremtidige parcelhuse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08