23948sdkhjf

Hi-Con satser på energirenovering

Efter et par vellykkede projekter har den nordjyske betonvirksomhed nu valgt at udvide sine aktiviteter inden for energirenovering.
Hi-Con leverer i forvejen altaner og trapper til renoveringsprojekter, men nu går virksomheden et skridt videre med også at tilbyde facadeløsninger.

- Vi kan producere meget tynde facadeløsninger med indbygget isolering, som kan sættes uden på den eksisterende facade. Den metode sparer en masse udgifter og ressourcer til nedbrydning samtidig med, at boligerne bliver isoleret og får et bedre indeklima. Det har vi blandt andet gjort ved et renoveringsprojekt i Sverige og et forsøgsprojekt i Albertslund, forklarer projektleder hos Hi-Con, Tommy Bæk Hansen.

Han peger på, at man både herhjemme og i andre skandinaviske lande står foran energirenovering af en stor boligmasse, som er bygget fra 1970’erne og frem. Her satser Hi-Con på at kunne levere sine tilpassede facadeløsninger.

Udvikling og innovation er en del af strategien
Hi-Con satser målrettet på udvikling. Det betyder blandt andet, at virksomheden øremærker en del af sine ressourcer til innovation og udvikling.

Som led i strategien deltager virksomheden gerne i konkrete udviklingsprojekter. Aktuelt samarbejder Hi-Con blandt andet med Aalborg Universitet og tekstilvirksomheden Gabriel om at udvikle nye, banebrydende kompositmaterialer til efterisolering af bygninger.

Projektet er støttet af Højteknologifonden, og idéen er at kombinere rumfartsteknologi med dansk tekstilproduktion. Projektdeltagerne håber at udvikle materialer, der kan indbygges i nye bygningselementer, fremstillet af High Performance-beton. Projektet blev startet op i marts måned og løber over en periode på tre år.

- Vi satser meget på udviklingsprojekter. Uanset, hvad udfaldet af projekterne bliver, så lærer vi hele tiden noget nyt om vores materiale, som vi kan tage med os til de kommende projekter og opgaver, siger Tommy Bæk Hansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094