23948sdkhjf

Spæncom vil nu have en lean-chef

Færre fejl og højere produktivitet er nogle af de gevinster, som betonkæmpen Spæncom forventer af sin lean-satsning.
Beton- og elementgiganten Spæncom vil nu for alvor implementere lean-principperne i sin produktion. Derfor søger virksomheden nu en lean-manager, som skal afløse den nuværende lean-koordinator

Ifølge administrerende direktør Morten Chrone, så har den nuværende lean-koordinator "valgt at søge nye udfordringer". Men man benytter også anledningen til at definere en helt ny stilling, når lean-koordinatoren nu bliver til manager.

- Koordinatoren refererede til produktionsledelsen. Lean-manageren refererer direkte til mig, siger Morten Chrone til Building Supply.

Fra en anden branche
Det bliver altså en oprustning på hele lean-området for Spæncom, og Morten Chrone forestiller sig, at man finder en lean-manager med stor erfaring fra en anden type produktion.

- Mig bekendt har vi ingen konkurrenter i vores branche, som har den ekspertise, så det er svært at se, at nogen i vores branche skulle kunne give os det fornødne løft. Vi ønsker en person, som har prøvet det før og som kan få hele organisationen til at adoptere værktøjerne og tage dem til sig, siger han.

Spæncoms erfaring med lean-implementering er ikke lang. Hidtil har man siden starten af 2012 blot arbejdet med lean-værktøjet 5S for at skabe mere orden og overblik.

Men med ny lean-manager vil Spæncom således implementere lean-principperne i alle hjørner af virksomheden. Først skal det implementeres i produktionen - især ude på fabrikkerne i Aalborg og i Kolding - og senere i administrationen og i salgsleddet, fortæller Morten Chrone.

Ansøgere vurderes løbende
Med halvandet års lean-baggrund er Spæncom kommet forholdsvist sent i gang med at implementere lean i sin produktion. Og dog, påpeger Morten Chrone:

- Det er jo ikke fordi, vi ikke har produktionsoptimeret før. Det har vi også gjort tidligere. Nu har vi bare sat begreb på og allokeret en resurse til det, siger han.

Rekrutteringsbureauet Sam Executive Search i Hørsholm er bestilt til at finde den rigtige kandidat. Der er ikke fastlagt en ansøgningsfrist, men kandidatfeltet vil blive vurderet løbende, oplyser Knud Ahm, seniorpartner hos Sam.

Artiklen er en del af temaet Lean.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11