23948sdkhjf

Stjernearkitekter skal sætte ”Cradle to Cradle” på byggeriets dagsorden

Spektakulær arkitektur går hånd i hånd med bæredygtighed og sund økonomi, når København og Aarhus i næste uge er værter for to konferencer om Cradle to Cradle i byggeriet.
De to konferencer finder sted den 25. september i København og den 26. september Aarhus, og her vil arkitekter fra flere af verdens mest fremsynede internationale tegnestuer være med til at sprede det grønne budskab fra talerstolen.

Zaha Hadid Architects, der blandt andet er blevet tildelt Pritzker Architecture Prize, vil fortælle om, hvordan bæredygtig arkitektur kan lære af idéen om naturens selvorganisering, mens tegnestuen 3XN, der står bag blandt andet FN Byen og Den Blå Planet, giver bud på, hvordan man kan arbejde med Cradle to Cradle i praksis.

- Jeg ser Cradle to Cradle som en nødvendig designtilgang til at udforme fremtidens grønne samfund, hvor vi går fra nutidens livscyklusanalyser til fremtidens livscyklusdesign. Det handler om at skabe industrielle økosystemer, hvor cirkulær økonomi bringer byggeriets materialer i kredsløb, udtaler Kasper Guldager Jørgensen, partner i 3XN og direktør for GXN Innovation, der arbejder med grøn innovation i arkitekturen.

Sammen med Jens Ove Kruså, direktør i den LEED (Platinum)-certificerede FN Byen, vil Kasper Guldager Jørgensen blandt andet fortælle om, hvordan Cradle to Cradle kan håndteres af både bygherre og bestyrelse og som konkret praksis på byggepladsen.

Mød manden bag Cradle to Cradle
Konferencen gæstes også af ophavsmanden til idéen om Cradle to Cradle, dr. Michael Braungart, og deltagerne får dermed en unik mulighed for at få Cradle to Cradle-tankegangen helt ind under huden og forstå mulighederne i konceptet.

- Cradle to Cradle er det eneste bæredygtige og miljørigtige alternativ. Uanset hvilken branche man befinder sig i, bliver man nødt til at forholde sig til Cradle to Cradle. Det er der masser af sund fornuft og god økonomi i. Det handler om at skifte fokus fra at være mindre dårlig til at være 100 pct. god, udtaler Peter Kranz, direktør i Eurotag Danmark, der står bag konferencen.

Desuden gæstes konferencen af Tor Nørretranders, adj. professor ved CBS og forfatter til bl.a. bogen ”Afskaf affald”, der vil tegne et overordnet billede og forklare, hvilke psykologiske og sociologiske virkninger, som Cradle to Cradle har på individet og samfundet, mens stadsarkitekten i Aarhus, Stephen Willacy, taler om Cradle to Cradles betydning i og for den offentlige sektor.

Endelig vil Francis Blake, Executive Director i Derbigum, tale under overskriften ”Building Green Roofs Using Cradle to Cradle – A practical approach”.

Yderligere information, detaljeret program og mulighed for tilmelding findes på www.eurotag.dk

Artiklen er en del af temaet Miljøbyg.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093