23948sdkhjf

Vinder fundet til byrumsprojekt i Esbjerg

Et team med landskabsarkitekt Preben Skaarup i spidsen er netop udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen for omdannelsen af Kongensgade i Esbjerg.
Vinderen af arkitektkonkurrencen om omdannelsen af Kongensgade, Esbjerg gågade, er netop offentliggjort. Det blev et team med landskabsarkitekt Preben Skaarup i spidsen, som nu skal stå for omdannelsen af Kongensgade.

- Jeg er meget glad for, at vi nu kommer i gang med 1.etape af Kongensgade. Jeg er overbevist om at landskabsarkitekt Preben Skaarups flotte vinderforslag vil kunne give Kongensgade ekstra byliv, så vi ikke kun har en gågade, men også en borgergade, der inviterer til ophold og aktiviteter, udtaler Esbjerg-borgmester Johnny Søtrup om projektet.

Vinderteamet med landskabsarkitekt Preben Skaarup i spidsen består derudover af belysningsrådgiver ÅF-Hansen og Henneberg samt ingeniør Grontmij A/S.

Gågaden omdannes for 10 mio. kr.
Den første etape af omdannelsen af Kongensgade bliver strækningen mellem Kirkegade og Smedegade, der bliver gennemført i 2014/2015. Der er afsat 10,08 mio. kr. til etapen.

- Vinderforslaget har en helt særlig belægning udformet som ”havbund” og det kombineret med de særlige lyseffekter i krydsene er helt unikt og som passer godt til Esbjergs særlige identitet ved vandet, slutter borgmester Johnny Søtrup.

Fakta om arkitektkonkurrencen
• I tæt samarbejdet med borgerne og erhvervslivet er grundlaget for arkitektkonkurrencen udarbejdet. Der har været afholdt byfornyelsesmøder med områdets borgere, dels har der været debatteret i Esbjerg Byforum under bymidtesamarbejdet med repræsentanter beboere, organisationer og erhvervslivet.
• De 4 indbudte til arkitektkonkurrencen var Schønherr A/S, landskabsarkitekt Preben Skaarup, GBL gruppen for by og landskabsplanlægning samt Møller & Grønborg, Arkitekter og planlæggere AS.
• Dommerkomiteen bestod af Johnny Søtrup, borgmester (formand) John Snedker, formand P&M udvalget Freddie Madsen, formand T&F udvalget Knud Jæger Andersen, formand Kultur & Fritidsudvalget Hans Kjær, direktør for Teknik & Miljø Jørn Henriksen, direktør for Børn & Kultur Poul Jensen, formand for Cityforeningen Per Andersen, formand for Esbjerg Byforum Fagdommer arkitekt Kristian Skovbakke Villadsen, Gehl Architects Fagdommer landskabsarkitekt Hanne Bat Finke , Hanne Bat Landskab
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078