23948sdkhjf

VVS- og el-firmaer i samarbejde om kæmpeanlæg

Hornsyld VVS & Blik og Daugaard El har i samarbejde med Solar stået for et stort kombianlæg med luft/vand varmepumper og solcelleanlæg.
Den 27. september 2013 blev et stort energiprojekt på døve- og hørehemmetcentret Castberggård indviet. Det fremgår af Solar.dk.

Anlægget, som gør stedet selvforsynende, omfatter fire store Glen Dimplex L60 luft/vand-varmepumper for varme og varmt vand, mens elektriciteten produceres fra et 300 kW stort solcelleanlæg.

Castberggård, et center for døve og hørehæmmede med højskole- og kursusophold samt jobcenter for døve og hørehæmmede, har investeret 8,6 mio. kr. i den grønne energi, som erstatter tre gamle oliefyr.

Solar har leveret solceller og varmepumper til Castberggårds energiprojekt, mens Hornsyld VVS & Blik og Daugaard El, der er Castberggårds faste samarbejdspartnere på henholdsvis VVS og el, har stået for installationen.

Sikkerhed i lokalkendskab
Til Solars hjemmeside forklarer Erik Kristensen, chefforstander Castberggård, at man overvejede mange forskellige løsninger. Første efter lang tids overvejelse kom man frem til, at kombinationen af varmepumper og solceller var det optimale. I den forbindelse fremhæver chefforstanderen, at Solar var gode til at dokumentere tal og andet relevant på projektet, samt at det forhold, at der var lokale håndværkere inde over, var vigtigt.

Fra Hornsyld VVS & Blik, der er centrets faste smed på varmeanlæg, er det en glad Torben Sørensen, som kan fortælle om, der er lagt 1.260 paneler op til anlægget. Ud over de fire varmepumper er der også skiftet en masse ventiler på stedet, som er med til at forbedre økonomien på sigt.

Glæde over at være på den anden side af projektet udtrykker Allan Laursen, Daugaard El, også. Han beskriver, hvordan der har været tale om et projekt i en helt anden klasse end almindelige villaanlæg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25