23948sdkhjf

Teaterbyggeri stort skridt nærmere målet på Mors

Limfjordsteatret er en tredjedel af vejen i mål med planerne om et nyt teaterhus til 30 mio. kr. takket været en stor donation fra A.P. Møller Fonden.
Planerne om at bygge nye bygninger til Limfjordsteatret i Nykøbing Mors er kommet et stort skridt videre. Teatret har netop modtaget støtte på 10 mio. kr. fra A.P. Møller Fonden.

Limfjordsteatrets nuværende bygning er en tidligere gymnastiksals- og faglokalebygning, som ikke ikke kan rumme teatrets aktiviteter. Beskeden om de mange støttekroner blev derfor særdeles vel modtaget:

- Vores nuværende gymnastiksal er helt vildt charmerende, men der er så mange daglige udfordringer med teknik og for lidt plads. Med en ny teatersal kan vi endelig få nogen fantastiske rammer til det vi laver. Nu får vi muligheden for at bygge det, vi har længtes efter i mange år, siger lederen af Limfjordsteatret, Gitta Malling, til dr.dk.

Bæredygtigt bygger der udnytter synergien
Limfjordsteatret ønsker at blive placeret i forbindelse med de tre ungdomsuddannelser, Morsø Gymnasium, Thy-Mors HF & VUC og EUC Nordvest, hvor der udbydes en særlig linje for musik og teater. Samtidig vil den nye placering muliggøre nye synergier imellem Morsø Teater og Limfjordsteatret og et egentligt samarbejde om f.eks. drift.

Med teatertilbygningen til uddannelsesinstitutionernes eksisterende bygningskompleks ønsker man både at spille sammen med og at udfordre de eksisterende bygninger.

Limfjordsteatrets bygning er tænkt udført efter et box-i-box princip. Her bliver de tre sale; store sal, prøvesal samt et unge- og multirum tænkt som én boks af sale under et stort tag. Under det store tag rummes samtidig øvrige funktioner, der alle, på den ene eller anden måde betjener salene, og placerer sig i forhold til disse. Det er tanken, at de store enheder – salene – både skal kunne fungere sammen som én boks, og hver for sig som bokse i bokse.

På bygningssiden er tankerne om cradle to cradle også meget nærværende. Projektet ønskes opført i genbrugsmaterialer, og hvor genbrugsmaterialerne ikke slår til, eller ikke har de ønskede egenskaber med hensyn til recirkulering, vil projektet gøre brug af cradle to cradle-certificerede materialer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.424