23948sdkhjf

Elindco vinder to entrepriser i København

Københavns Universitet har indgået aftale med Elindco Byggefirma i forbindelse med udbygningen af Universitetsparken. Den samlede kontraktsum lyder på i 43 mio. kr.
En ny Pharma Science-bygning, tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller, er kommet et stort skridt nærmere byggestart. Københavns Universitet har netop indgået aftale med Elindco om to entrepriser; facade- og lukning samt aptering. Byggeriet ventes indledt i maj 2014.

Den nye bygning skal huse laboratorier til farmaceutisk forskning placeres mellem to eksisterende bygninger, der forbindes med et glasoverdækket atrium samt en glasinddækket gangbro i fjerde sals højde. I alt 5.130 m² nybyggeri.

Indvendigt udfører Elindco alle laboratorier, fællesarealer og undervisningslokaler, og udvendigt får virksomheden til opgave at beklæde bygningen med tombak udformet som en slags ”fiskeskæl”, der med sin mørke farve giver tyngde og kontrast til nabobygningens lyse stenfacade. Den nordlige del af facaden etableres som et gennemgående stort glasparti.

Det er langt fra første gang, at Elindco udfører byggeopgaver for Københavns Universitet. Virksomheden har stået for flere af KU’s byggeprojekter; blandt andet på KU Life, og har gennem flere år haft en fast aftale om service og vedligehold af universitetets eksisterende bygninger. Elindco har derfor et godt kendskab til de forhold, der gør sig gældende, når der bygges for et stort universitet.

Pharma Science-bygningen skal stå indflytningsklar i august 2015.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11