23948sdkhjf

Kaserne-belysning giver klare resultater

Wicotec-Kirkebjerg har udført installationsarbejdet på en større udskiftning af belysningen på Antvorskov Kaserne ved Slagelse til LED.
Forsvaret foretager omfattende renoveringer af sine bygninger på Sjælland i disse år. På Antvorskov Kaserne ved Slagelse betyder det udskiftning af belysningen til LED. Energioptimeringen er gennemført navnlig med henblik på at minimere elforbrug og vedligehold af anlæg. Men i medgift har man også opnået bedre lyskvalitet og længere levetid på lyskilderne.

- Ved at skifte fra traditionelle pærer ude og inde til LED-belysning er watt-forbruget i nogle områder sænket fra 44 til 10. Det skyldes dels LED-lyskilderne, dels PIR-sensorer, som i større områder sikrer, at lyset slukkes, hvis der ikke er bevægelser, fortæller belysningskonsulent Johnni Brix Petersen fra Solar Danmark,

Den tekniske grossistvirksomhed er rådgiver for Forsvaret og har foretaget de beregninger, der ligger til grund for løsningen. Installationsarbejdet er udført af Wicotec-Kirkebjerg.

Skåret over halvdelen af forbruget
Indendørs på Antvorskov Kaserne er
Fakta:
• Opgaven på Antvorskov Kaserne er løst i samarbejde
mellem Forsvarets Bygnings- og
Etablissementstjeneste, grossistvirksomheden Solar
Danmark og installationsfirmaet Wicotec-Kirkebjerg
• Solar har stået for lysberegninger m.m.
• Wicotec-Kirkebjerg har udført installationsarbejdet
• Flash Light har leveret hovedparten af belysningen
der opsat cirka 2.200 Boheme lamper og 9 watt LED downlight lamper leveret af belysningsproducenten Flash Light. Værelser, lejligheder og gangarealer er udstyret med 19 watt lamper, mens de mindre rum har 10 watt. Flash Light har beregnet en elbesparelse på belysningen på 55 procent:

- Foruden elbesparelsen kommer en besparelse på vedligehold. De nye LED lamper har en levetid på 50.000 timer, hvor de gamle lå på maksimalt 8.000 timer. De nye er desuden mere robuste og tåler hyppige tænd og sluk, siger administrerende direktør Mette Nielsen fra Flash Light.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111