23948sdkhjf

Havneudvidelse dyrere end forventet

Under udbuddet af første etape af udvidelsen af Hanstholm Havn blev der modtaget fire tilbud, der spænder fra ca. 875 mio. kr. for det billigste til ca. 960 mio. kr. for det dyreste.
Dermed ligger de fire udbud væsentligt over den investeringsramme på ca. 500 mio. kr., som Hanstholm Havn har arbejdet med gennem hele planlægningsfasen.

- Resultatet af licitationen er både overraskende og særdeles uheldigt. Vi må konstatere, at vi står i en ny situation, og vi må nu se på, hvilke muligheder vi reelt har. Med det afsæt vil havnens bestyrelse træffe beslutning om, hvad vi så gør herfra, konstaterer Birgitte Juhl, direktør for Hanstholm Havn.

Tidsplanen forskydes
Bestyrelsen for Hanstholm Havn er dog enige om, at der skal arbejdes videre med den udviklingsplan, man har besluttet, og på et møde tirsdag den 29. oktober vil bestyrelsen beslutte, hvad den fremadrettede strategi skal være i lyset af den nye situation.

Sikkert er det dog, at projektet ikke kommer til at overholde den tidsplan, der oprindeligt var udstukket. Ifølge denne skulle der allerede i november indgås kontrakt med en entreprenør, og umiddelbart derefter skulle byggeriet af ydermolerne påbegyndes.

- Tilsvarende er grundlaget for den finansieringsplan, som Hanstholm Havn har forelagt Thisted Byråd, ikke længere gældende og må revideres, fastslår Birgitte Juhl.

Overraskede over fejlskøn
Det er rådgivningsfirmaet Grontmij, der har gennemført det indledende analysearbejde for Hanstholm Havn, og de er i den forbindelse endt på et investeringsbehov på godt 500 mio. kr. bestående af en anlægssum på 450 mio. kr. og 50 mio. kr. til uforudsete udgifter.

- Det er denne beløbsramme, Hanstholm Havn siden har taget afsæt i, og gennem forløbet med konkretiseringen af udbygningsplanerne er der ikke på noget tidspunkt rejst tvivl om, hvorvidt forudsætningerne og præmisserne for projektet var holdbare, oplyser Birgitte Juhl.

- Vi er derfor meget overraskede over, at de eksperter, som har beregnet anlægsbudgettet, har skudt så meget forbi de tilbud, som nu er modtaget fra entreprenørerne, siger Birgitte Juhl.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11