23948sdkhjf

Idékonkurrence skal skabe liv i Ørestad Nord

Grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter og Innosite har lanceret en ny idékonkurrence, Mind The Gap, som skal skabe liv langs Universitetskanalen med bedre byrum.
Kanalen på strækningen fra DR til KUA i Ørestad Nord står nu foran en ny og spændende udvikling, hvor der skabes sammenhæng på tværs af hele byrummet herunder både gaderum, kanal og nedsænkede niveauer. Området skal være et naturligt samlingspunkt og opholdssted i bydelen og skal opleves som varieret, legende, levende og karakterfuldt. Kanalernes potentiale skal udnyttes fuldt ud og nærheden til vandet skal være med til at skabe liv og glæde i bydelen.

Mind The Gap, en åben idékonkurrence afholdt via innosite.dk, giver alle mulighed for at komme med løsninger til, hvordan området ved Emil Holm Kanal, Ørestad Universitetskvarter, kan aktiveres og danne rum for ophold og oplevelse i området.

Mind The Gap sættes i gang ved et lanceringsevent på Danmarks Radio, Emil Holms Kanal 20, torsdag den 31. oktober kl. 16.30. Alle er velkomne, men deltagelse kræver tilmelding via Innosite.dk.

Udvikling af Emil Holms Kanal
Konkurrence-casen er afgrænset til området mellem ITU og Karen Blixen Parken, herunder fortovet på begge sider af Universitetskanalen, det nedsænkede niveau og selve kanalen. I konkurrencen efterspørges innovative bud på en opblødning af grænserne mellem gade, kanal og det nedsænkede niveau.

Idékonkurrencen er en del af et større udviklingsprojekt omkring gaden Emil Holms Kanal, som er en del af grundejerforeningens strategiplan for udvikling af området i den kommende tid. Udviklingen vil også indebære et nyt beplantningsprojekt på en del af kanalgaden, og her tages de spæde skridt i en længere proces, hvor første etape med anlægs- og jordarbejde allerede går i gang i november 2013. Projektet vil strække sig over de kommende år.

Konkurrencen er åben for alle. Deadline for upload af forslag er den 17. december 2013 kl. 23:59

Læs mere om idékonkurrencen og se forslagene på den åbne innovationsplatform Innosite.dk.

Hele udviklingsprojektet omkring Emil Holms Kanal er finansieret af grundejerforeningen Ørestad Universitetskvarter og drives af en arbejdsgruppe med repræsentanter fra foreningens bestyrelse, DR, ITU, Tietgenkollegiet og KUA.

Innosite er et initiativ af Realdania i partnerskab med Energistyrelsen og med Dansk Arkitektur Center som operatør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095