23948sdkhjf

Byggeriets åbne innovationsplatform takker af – for nu

I næste uge afsluttes den sidste konkurrence på Innosite.dk. Fire års arbejde for mere åben innovation i byggebranchen kan nu evalueres.
Kun lidt over en tredjedel af byggeriets virksomheder arbejdede i 2010 med innovation, og blot 17 procent af disse arbejdede med åben innovation.

På den baggrund gik Innosite.dk i 2011 online som en digital innovationsplatform, hvor virksomheder fra byggebranchen med behov for innovation kunne blive forbundet med dem, der har de gode idéer.

Efter 25 konkurrencer, hvor knap 40 forskellige virksomheder og organisationer har efterspurgt innovative idéer til udfordringer i det byggede miljø, er Innosite nu ved at være et afsluttet projekt. 3.438 brugere, 2.230 idéer samt 13.739 evalueringer og kommentarer er det synlige bevis på den aktivitet, som platformen har genereret.

Nye mursten og busskure i glas
Konkurrencerne har fokuseret på alt fra nye former for mursten til buskure i glas. Foruden de mere produktudviklende konkurrencer er der også kommet idéer til, hvordan Grønttorvet i Valby kan omdannes med midlertidige aktiviteter, eller hvordan man kan få flere folk til at opdage Amager Fælled.

Helt konkret har Innosite sat sit præg på blandt andet Papirøen i København og Ørestad. Mågerne, der landede på Papirøen i form af kæmpeskulpturer, var således et resultat af en Innosite-konkurrence. Ørestad fik tilført mere liv og leg med nogle små pladser langs kanalen, da projektet "Åkander, trædesten og en trappe" blev realiseret som en del af konkurrencen "Mind the gap".

Foruden konkurrencerne har Innosite løbende delt ud af de praktiske erfaringer med åben innovation og formidlet viden om de potentialer, der er forbundet med at åbne sine innovationsprocesser op. Det skete blandt andet ved en stor konference i efteråret 2014, der satte fokus på, hvordan flere virksomheder i byggebranchen kan få gavn af åben innovation.

Den 15. juni slutter den sidste Innosite-konkurrence; ”Community Space”, men selvom bevillingen nu er løbet ud, arbejdes der på en mulig fortsættelse af Innosite. Ved en afslutningsevent den 22. juni fortælles mere om planerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094