23948sdkhjf

Byggestart på 70 ældreboliger

Den 29. oktober blev første spadestik taget på ældrecenteret Elmelunden i Jyderup. Projektet, der omfatter 70 nye ældreboliger og renovering af 26 boliger, har White Arkitekter som totalrådgiver.
Byggeriet af ældrecenter Elmelunden skal være et fremtidigt modelbyggeri, som Holbæk Kommune kan anvende i forbindelse med kommende nybyggede og ombyggede plejeboliger i kommunen. Her vil udformningen blandt andet tilgodese en optimering af de forskellige plejefunktioner.

- Derudover var et væsentligt aspekt i designprocessen at inddrage en brugergruppe bestående af repræsentanter fra kommunen og plejepersonalet med henblik på at lave en bebyggelse, der kunne forbinde ældrecenteret til den gamle del af Elmelunden, som også er under planlægning, udtaler Erik Weitemeyer fra White arkitekter, som er arkitekt og projektleder på Elmelunden.

For at sikre denne forbindelse til den ældre del af Elmelunden bliver der etableret et centerstrøg, som sikrer at alle afdelinger af bebyggelsen bliver bundet sammen.

Oprøres som lavenergiklasse 2015
Projektet består af tre boligblokke, hvor to af dem opføres i to etager og en af dem bliver opført i en etage. Alle tre boligblokke har en indre atriumgård, som giver lys og luft til de indeliggende fælles- og gangarealer.

- Atriumgården er et sted for beboerne, hvor de kan nyde naturen, og hvor der er fred og ro. I toppen af atriumgården vil der blive spændt tynde stålwires ud, hvor der skal gro planter, så der kommer et grønt visuelt udtryk uden at det forhindrer lysindfald, udtaler Erik Weitemeyer.

Boligerne er indrettet med en åben del, som består af en stue med tilbagetrukket glasfacade og en mere lukket del, som består af et soveværelse med et mindre vinduesparti. Derudover har der også været meget fokus på landskabsbearbejdningen i designprocessen:

- Haveanlægget er blevet indrettet med sansehaver og træningshaver med forskellig typer belægning og er omgivet af en bredklippet bøgehæk, der med sin bløde facon sikrer at bebyggelsen bliver integreret i de omkringliggende grønne omgivelser, udtaler Erik Weitemeyer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094