23948sdkhjf

Gottlieb Paludan vinder konkurrence i Norge

Det danske arkitektfirma skal vise nye udviklingsveje for en tidligere industriby sydøst for Bergen.
I konkurrence med 17 andre rådgiverteams har Gottlieb Paludan Architects vundet opgaven med at udarbejde en masterplan for bymidten og et UNESCO-nomineret, nedlagt industrianlæg i Odda i Norge.

Opgaven handler om at vise nye udviklings-veje for den tidligere industriby sydøst for Bergen og løsningen tager udgangspunkt i et kompleks af unikke, fredede industribygninger midt i byen.

Med på det vindende hold er Dansk Bygningsarv og rådgivningsfirmaet Norconsult.

Masterplanen for det tidligere Odda Smelteverks produktionsområde, kajanlæg, svævebaner og tilstødende bymidte omfatter i alt cirka 200 hektar. Planen skal etablere et realistisk grundlag for kommunens udarbejdelse af en ny strategi for bymidten og smelteværksområdet. Her vil hensynet til de fredede bygninger indgå som en central forudsætning.

Odda smelteværk blev nedlagt i 2003, og siden da er der gennemført en række processer og projekter med henblik på at revitalisere de tilbageværende smelteværksbygninger og -installationer. Udviklingsplan for området blev vedtaget i 2008. Smelteværkets vigtigste tilbageværende bygninger blev fredet i 2012 og bygningsanlægget er nomineret til optagelse på UNESCO’s liste over verdenskulturarv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078