23948sdkhjf

Stadig ingen vindturbine på taget

Tagdækkerkæden Phønix Tag er forsinket med sin nye vindturbine til hustage.
I november 2012 offentliggjorde Phønix Tag , at tagdækkerkæden straks ville lancere en ny, danskudviklet vindturbine ved navn Wind Heat Silence, men cirka et år efter er vindturbinen endnu ikke kommet i handlen, fortæller salgskonsulent Leo Elling Rasmussen.

- Den model, vi havde klar sidste år, kunne optimeres væsentligt på flere områder, og det har man brugt det forgange år til, så vi nu står med en færdig og endnu bedre version.

Han siger, at Phønix Tag helt udskød lanceringen for at undgå, at man skulle igennem samme omkostningskrævende testprocedure. Det tager minimum 100 dage at få en typegodkendelse, og nu skal meget gå galt, hvis vindturbinen ikke bliver klar til salg i første halvdel af 2014.

Turbinen er cirka fire meter høj og cirka tre meter bred. Den egner sig til steder, hvor der er vind nok til at udvinde strøm.

Leo Elling Rasmussen nævner private landejendomme i Nordvestjylland som oplagte aftagere.

- Til gengæld er det ikke noget, jeg forestiller mig kan bruges i et villakvarter på Midtsjælland.

Vindturbinen Wind Heat Silence er udviklet af den midtjyske opfinder Alfred Lisbjerg. I modsætning til vindmøller kan turbinen udvinde vindenergi uden vibrationer og lavfrekvent støj.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094