23948sdkhjf

Lokale projekter giver travlhed hos Fårup Betonindustri

Virksomheden har netop leveret og monteret ny nordtribune på stadion i Randers og er nu i gang med byens nye svømmeland – en ordre på 7.500 m².
Fårup Betonindustri er ét blandt seks betonfirmaer, der er kommet ind som underleverandører til Randers Svømmebad, der skal stå færdigt primo 2015. Virksomheden leverer alle vægge, i alt 7.500 kvadratmeter, og står desuden for montage af tagdæk, søjler og dæk.

Hver betonvæg måler 3,5 x 6 meter, som lige i dette moment samles i 200 løbende meter. Henover hver væg er præget Fårup Betonindustris navnetræk, som forsvinder i det øjeblik, det bliver malet eller beklædt med facadeplader.

- Det kan måske virke som unødvendig reklame. Men vi er stolte over at være leverandør til store projekter i vores by, fortæller salgschef Henrik Andersen.

Fra fodboldstadion til svømmebad
Fårup Betonindustri beskæftiger omkring 100 medarbejdere og har pt. en rekordhøj ordrebeholdning på tæt ved 60 mio. kroner, hvoraf en del altså hentes i lokalområdet.

- Vi har netop leveret og monteret Nordtribunen til stadion i Randers, hvor der er høje krav til sikkerhed og brand, og er gået direkte videre til at levere til nabogrunden, hvor Randers Svømmebad opføres, siger Henrik Andersen.

Svømmebadets miljø med vand, klor, damp og høj varme er en udfordring, som stiller høje krav til byggematerialerne. Derfor er væggene i svømmehallen støbt i særlig specialbeton, der kan modstå påvirkningen fra ekstra aggressive miljøer. Armeringen placeres med ekstraordinære dæklagskrav, så den sidder dybere inde i væggene. Selve badelands-afdelingen får otte meter til loftet og bliver således en imponerende oplevelse, når man træder ind i rummet.

- Der anvendes også beton til alle vægge og dæk, fordi ikke ret mange vil have rummet fyldt med søjler, der skal holde dæk og tagkonstruktion på plads. Beton har en spændvidde, som giver muligheden for at skabe meget åbne og lyse rum, uden at sikkerheden sættes over styr, forklarer salgschefen.

God t samarbejde med hovedentreprenør
Randers Svømmebad opføres som OPP-projekt med Gribskov Gruppen som bygherre. Fårup Betonindustri er kommet med på grund af sit gode samarbejde med Raunstrup, der er tilknyttet som hovedentreprenør.

- Vi har arbejdet sammen med Fårup Betonindustri på en specialskole i Vonsild, og det gik vældig fint. Denne gode erfaring ville vi gerne have med over i dette projekt, hvor vi har samarbejdet omkring at få elementerne tegnet og godkendt, siger Bent Hansen fra Raunstrup.

Et OPP-samarbejde kræver åben kalkulation, og som underleverandør involveres man derfor tidligt i processen for at være med til at optimere og finde alternative løsninger. Netop den tidlige indblanding har stor betydning for det endelige projekt. Henrik Andersen vurderer, at vejledingen omkring vægtykkelser, betonmaterialer og ikke mindst montering, har bidraget positivt både til kvaliteten af projektet og til den samlede økonomi.

Randers Svømmehal er 6.200 kvadratmeter og tegnet af arkitektfirmaet IIIxSkak med Grontmij som ingeniør.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094