23948sdkhjf

Ny slags tagløsning integreret med solceller

Entreprenørfirmaet Enemærke & Petersen har kombineret tagrenovering og solcelleløsning med 110 solcellepaneler hos en ejerforening på Christianshavn.
Der er sat rigtigt mange solceller op de seneste år, men det er ikke alle steder det ser lige godt ud, og nogle steder har det desuden givet skader på taget.

Nu har en ejerforening på Andreas Bjørnsgade på Christianshavn fået en helt ny slags tag, hvor der er integreret 110 solcellepaneler, som dækker 20 procent af beboernes el-forbrug.

- Derfor er der lavet et grundigt forarbejde for at skabe et tag, som både er holdbart og smukt. Vi har været gennem en lang design- og beslutningsproces for at nå dette resultat, siger arkitekt Leif Rønby fra rådgiverteamet Energi+, og fortsætter:

- Sammen med Enemærke & Petersen har vi bygget 1:1 modeller og flere gange foretaget justeringer og nyudvikling af materialer og løsninger, inden kommunen og vi var helt tilfredse og vi kunne sætte byggeriet i gang.

Meget mere end en tagrenovering
- Opgaven er udført i regi af vores relancerede andels-ejer-koncept, og er et godt eksempel på, hvordan udviklingen i dette marked fordrer nye kompetencer hos os som entreprenør og hos rådgiverne, forklarer markedsdirektør Søren Faebo Larsen fra Enemærke & Petersen til Building Supply, og tilføjer:

- En tagrenovering er ikke længere bare nye tegl på og lidt mere isolering i. Nu handler det om at integrere aktive solceller, der kan forbedre energiregnskabet i ejendommen, og om at gøre det på en arkitektonisk flot måde.

Kan gentage opgaven
Københavns Kommune er meget interesseret i at der kommer solceller på byens tage, men også meget opmærksom på, at de passer ind i de bevaringsværdige bymiljøer. Og det gør det her.

- Det har været en udfordring, både at skulle lave et andet tag end dem vi er vant til, og at gøre det på det bevaringsværdige Christianshavn. Men når vi kan gøre det her, så kan vi også gøre det mange andre steder. Og ikke kun i København, lyder det fra Søren Faebo Larsen, som tilføjer, at firmaets næste solcelletag-projekt med Energi+ forhåbentlig kommer til at ligge i Mønsgade i Aarhus.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329