23948sdkhjf

SHL vinder Hjørrings nye teaterhus

Schmidt Hammer Lassen Architects har, som en del af et tværfagligt team, vundet konkurrencen om Vendsyssel Teateroplevelseshus.
Med det 4.200 m² store oplevelseshus får Hjørring et levende kulturelt samlingspunkt, som kan danne ramme om byens rige kulturliv. Vinderen blandt de to konkurrerende teams er netop udpeget.

Det tværfaglige team bag projektet består ud over Schmidt Hammer Lassen Architects af: Arkitektfirmaet Finn Østergaard, Brix & Kamp, Alectia, Gade & Mortensen Akustik, AIX Arkitekter, Filippa Berglund scenograf og arkitekt maa samt LIW Planning.

Læs mere: To vindere i konkurrence om Hjørrings teaterhus.

Fem hovedteamer bag byggeriet
Den arkitektoniske ambition for det nye teateroplevelseshus har været at skabe en bygning, der både tilpasser sig den omkringliggende by, og samtidig manifesterer sig som en ny levende organisme i bybilledet.

- Vi har tegnet et projekt, hvor der arkitektonisk, funktionelt og oplevelsesmæssigt er lagt vægt på fem hovedtemaer: forankring i byen, åbenhed, funktionalitet, fleksibilitet og materialitet, forklarer John Foldbjerg Lassen, partner hos schmidt hammer lassen architects, og uddyber:

- Vi har tegnet en markant bygning, som forholder sig pragmatisk til sin funktion, og som inviterer til både aktiv brug og stille ophold. Det er en bygning, som står ved sin kulturelle betydning, og som tør være anderledes uden at tage fokus fra byens eksisterende kvaliteter.

Teateroplevelseshusets karakteristiske cortenståls-facade indpasser sig med sin varme rustrøde farve i områdets eksisterende puds- og teglstensfacader, og der skabes en æstetisk helhed mellem by, forplads og teaterhus.

Levende bygning med indkig til backstage
Der er lagt stor vægt på, at alle bygningens funktioner får optimale betingelser. Samtidigt etableres der mulighed for at arealer sammenlægges, og at cirkulationsarealer udnyttes som backstage-faciliteter.

- Den åbne planløsning tilfører huset en stor fleksibilitet, hvor kun fantasien sætter grænser for hvilke og hvor teaterproduktioner kan finde sted. Skuespillere og personale vil være synlige for husets besøgende, og bygningen vil derfor fremstå meget levende, selv med kun få personer til stede, understreger Rasmus Kierkegaard, associeret partner hos Schmidt Hammer Lassen Architects.

Vendsyssel Teateroplevelseshus forventes at stå færdigt i 2016.

Fakta om...
Finansiering
Teateroplevelseshuset har en samlet økonomisk ramme på kr. 173 mio. kr. Hjørring Kommune er sammen med Realdania de store bidragsydere til projektet, der også henter stor økonomisk støtte fra Det Obelske Familie Fond og ENV Fonden.

Om bygningen
Huset bliver på ca. 4200 m2 og kommer til at rumme en teatersal med plads til max. 445 tilskuere. Desuden udstyres huset med en black-box sal med plads til max. 150 tilskuere, en koncertsal med plads til max. 150 tilskuere samt en prøvesal.

Projektkonkurrencen
Udbuddet er gennemført som en projektkonkurrence efterfulgt af et udbud med forhandling uden offentliggørelse.

De to ligeværdige vindere fra projektkonkurrencen, som har deltaget i det efterfølgende udbud med forhandling er:

Totalrådgiver: Schmidt Hammer Lassen Arkitects K/S. Underrådgivere: Arkitektfirmaet Finn Østergaard, Brix & Kamp A/S, Alectia,
LiWplanning ApS, Gade & Mortensen Akustik, AIX Ark. AB-Arteno v. Torben Nobling

Totalrådgiver: Kjaer og Richter A/S. Underrådgivere: ColorcloudStudio, Grontmij A/S, Preben Skaarup Landskab, Priebe Sceneteknik,
Michael Quist Rørsted
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189