23948sdkhjf

Overskud afløser tocifrede millionminusser hos Schmidt Hammer Lassen

Efter to år med store underskud på driften leverede Schmidt Hammer Lassen Architects, SHL, sidste år sorte tal på bundlinjen i form af et plus på 1,2 mio. kr. Dermed er to års underskud på tocifrede millionbeløb vendt til et positivt resultat.

Ifølge administrerende direktør, Sanne Wall-Gremstrup, er den markante turnaround udtryk for, at virksom­hedens femårige strategi, der blev iværksat i 2019, er begyndt at virke:

– Underskud på driften i den størrelsesorden, vi har oplevet de senere år, har en lang historik, og vores vej tilbage til sorte tal på bundlinjen har derfor været brolagt, med en række vanskelige og nødvendige beslut­ninger. Vi måttet tilpasse organisationen til den daværende ordrebog og har samtidig prioriteret langsigt­ede investeringer – og det har kun været muligt takket være en kæmpe holdindsats fra alle på tegnestuen, siger hun i en pressemeddelelse om udviklingen i 2021.

Strategi slår igennem tidligere end ventet

I 2019 lancerede SHL en ny strategi centreret omkring bæredygtighed, digi­talisering og et prioriteret markedsfokus på Danmark, Norden, Nordeuropa og Nordamerika. Og det er strate­giens femårs-plan, der nu begyndt at give afkast, endda tidligere end forventet.

Fremgangen skyldes ifølge SHL blandt andet et skærpet fokus på at vinde projekter, der matcher tegnestuens kompetencer og ambitioner inden for bæredygtighed og design. Det har materialiseret sig i form af en vundne projekter så som verdens højeste boligbyggeri i træ i Winterthur, Schweiz, samt opgaven om at opføre det største britiske hospitalsbyggeri i nyere tid i Leeds.

– Ambitionen hos SHL har altid været at designe bygninger, der skal stå i rigtig mange år og helst blive smuk­kere med tiden. Det samme kan man sige om vores tegnestue, der skal fremstå med samme robusthed og kvalitet. Derfor har det været vigtigt at styrke den interne kultur med en fladere, mere tidssvarende organ­isation og en styrket ledelsesgruppe med høj diversitet, faglig tyngde og dyb forretningsforståelse, siger Sanne Wall-Gremstrup.

Transformation og træbyggeri

Tegnestuen investerer aktuelt massivt i at udvikle sine ydelser inden for digitalisering. Og det skal således ikke kun være specialister, der kan kvantificere og kvalitetssikre for eksempel bæredygtige løsninger og beslutninger, men alle medarbejdere igennem hele designprocessen. Bæredygtighed som faglig ekspertise skal populært sagt flyttes fra at være en opgave for de få specialister til at være båret af de mange aktivister på tegnestuen.

Derudover betyder et styrket fokus på bæredygtighed også en fortsat satsning på træbyggeri og transfor­mation, altså ombygning frem for nedrivning:

– Transformation og træbyggeri er metoder, vi har stor erfaring med på tværs af typologier og skala. Op­gaverne spænder vidt – fra for eksempel transformationen af Australiens ældste og største offentlige bibliotek og en omfattende omdannelse af den tidligere industrihavnefront i Boston til en række projekter med bærende konstruktioner i træ, bl.a. i Holland, Schweitz, København, Herning og snart i Oslo, fortæller r Sanne Wall-Gremstrup.

SCHMIDT HAMMER LASSEN ARCHITECTS K/S
Regnskabsår 2021 2020 2019
Valuta mio. DKK mio. DKK mio. DKK
Nettoomsætning 136,265 118,974 138,748
Primært resultat -0,349 -27,054 -31,988
Bruttofortjeneste 13,475 -5,065 -2,276
Årets resultat 1,153 -29,086 -31,193
Egenkapital 22,765 21,612 10,698
Antal ansatte 74 85 137
Kilde: CVR

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.719