23948sdkhjf

Topchef fraråder lønnedgang

Danfoss' administrerende direktør Jørgen Mads Clausen mener, at det er en rigtig dårlig ide, når lønmodtagere som de ansatte på Tulip i tirsdags valgte at gå 15 procent ned i løn for at forhindre arbejdspladser i at flytte væk fra Danmark.
- Hvis lønmodtagerne kollektivt går ned i løn, kan det måske give et pusterum for en virksomhed. Men på længere sigt nytter det ikke noget. De danske lønninger er så høje, at vi alligevel ikke kan konkurrere med lande som Slovakiet, hvor lønningerne er ti gange lavere, siger han til Fagbladet og SiD''s nyhedsbrev.

Ifølge Jørgen Mads Clausen udgør lønnen efterhånden en så lille del af omkostningerne i den produktion, der er tilbage i Danmark, at mindre løn alligevel ikke batter noget i det store regnskab.

SiD er fuldt på linie med Danfoss-direktøren.

- Vi redder ikke arbejdspladser ved at konkurrere på lønnen. I stedet risikerer vi at ødelægge hele det danske aftalesystem. Og dermed er hele det dansk velfærdssamfund truet, siger Børge Frederiksen, formand for Industrigruppen i SiD, til sid.dk.

Børge Frederiksen peger i stedet på produktudvikling og ny teknologi som nøgle til at skabe danske arbejdspladser til ufaglærte fremover.

Bragt i dagens udgave af ”Erhvervsblader”.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156