23948sdkhjf

Ledige skal udføre reparationer

Byggeri for milliarder skal repareres nu for at undgå, at omkostningerne eksploderer. Sæt de ledige til arbejdet, siger BAT-kartellet til dagens udgave af JP.
Danske bygninger, veje og kloaker for over 200 mia. kr. er i så dårlig stand, at omkostningerne risikerer at eksplodere mellem hænderne på især de danske kommuner.

En konjunkturanalyse af bygge- og anlægsbranchen i 2004 fra Bygge-, Anlæg- og Trækartellet (BAT) viser, at den danske bygge- og anlægssektor har et efterslæb i reparationer og vedligeholdelse på ca. 214 mia. kr.

Det vil sige, at arbejde for mere end 200 mia. kr. bør udføres hurtigst muligt, fordi bygningerne er så nedslidte, at opgaverne ikke kan vente særligt længe, uden at det samtidig bliver mange gange dyrere at lave.

Endvidere kan man i artiklen læse at der i dag går ca. 15.000 byggearbejdere ledige, og det vil være langt mere fornuftigt at sætte dem til at udføre de manglende reparationer frem for at lade regningen vokse og samtidig betale dagpenge til de ledige, skriver JP.

»Man kan spare sig fattig, og i øjeblikket skubber vi en kæmpegæld foran os. Hvis vi sætter de ledige til arbejdet, slår man to fluer med et smæk,« siger Gunde Odgaard, som er sekretariatsleder hos BAT-kartellet.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11