23948sdkhjf

Boligøer ved Enghave Brygge bremset

Planerne om at etablere 10 boligøer ved Enghave Brygge i Sydhavnen i København kræver en forudgående VVM-redegørelse, har Kystdirektoratet besluttet.
Næste fase i udviklingen af Sydhavnen i København, Enghave Brygge, udsættes nu af krav fra Kystdirektoratet. Det skriver Estatemedia.dk.

I den samlede plan for Enghave Brygge, som er udarbejdet af tre teams af rådgivere; Juul | Frost Arkitekter, Gröning Arkitekter og Danielsen Architecture, i samarbejde med Københavns Kommune, omfatter et stort opfyldnings- og udgravningsarbejde. Dette arbejde kan muligvis påvirke miljøet i væsentlig grad, hvorfor Kystdirektoratet kræver en VVM-redegørelse gennemført før, direktoratet vil tage stilling til ansøgningen.

- Vi har i forbindelse med denne afgørelse lagt vægt på, at der er tale om et stort projekt der varigt vil påvirke miljøet på stedet, og at vi på det foreliggende grundlag ikke kan vurdere omfanget og betydningen af disse påvirkninger, skriver Kystdirektoratet i sin afgørelse ifølge Estatemedia.dk.

Læs mere: Grønt lys til Enghave Brygge.

Et centralt element i planen for Enghave Brygge er er den 700 m lange ”Enghave Kanal”, som skal være en moderne reference til Christianshavns Kanal. I planen er også en gennemgående karréstruktur med 109 boligøer, der omgivet af kanaler skaber en karakteristisk bydel med nærkontakt til vandet.

De store planer vil kræve opfyldning på 34.800 kvm. i havnebassinet og udgravning af kanaler med et vandareal på 28.400 kvm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094