23948sdkhjf

Tjek solcelleanlægget for en sikkerheds skyld

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler, at man kontrollerer solcellernes fejlstrømsanlæg. Det sker efter, at fem solcelleprodukter er blevet trukket fra markedet.
Kontrollér solcelleanlægget og tjek efter, om fejlstrømsanlægget er korrekt eller potentielt farligt.

Den melding udsendte Sikkerhedsstyrelsen i dag til alle ejere af solcelleanlæg, efter at fem produkter er blevet trukket fra markedet, fordi sikkerhedsmanualerne var utilstrækkelige.

Påbuddet gælder, indtil der medfølger en korrekt vejledning om fejlstrømsbeskyttelse.

- Tjek lige for en sikkerheds skyld
Sikkerhedsstyrelsens gennemgang kan ifølge styrelsen berøre op imod 46.000 solcelleinstallationer, men det er umuligt at sige, nøjagtigt hvor mange installationer, hvor der ikke er installeret et korrekt fejlstrømsanlæg.

- Men derfor siger vi nu til ejerne, at de hellere må kontrollere, om de nu også har en korrekt installation, siger Dorthe G. Rasmussen, som er pressechef i Sikkerhedsstyrelsen.

Sikkerhedsstyrelsen har målt, at der løber mere seks milliampere igennem inverteren ved de testede solcelleanlæg, og ifølge statens stærkstrømsbekendtgørelse betyder det, at anlæggene skal installeres med fejlstrømsafbrydere af typen B, men de testede produkter har udstyret med afbrydere af typen A.

Sikkerhedsstyrelsens advarsel og påbud er udkommet med mere end en uges forsinkelse, og det er sket efter tovtrækkeri med branchen.

Konflikt og forsinkelse
I sidste uge trak Sikkerhedsstyrelsen sin oprindelige udmelding, mens den lå klar i affyringsrampen, og DS Håndværk & Industri advarede i den forbindelse mod, at man skræmte alle solcelleejere unødigt.

Også Flemming Kristensen, formand for Dansk Solcelleforening, er enig med DS Håndværk & Industri. Han udtaler i dag til Berlingske Business, at der ikke er ”harmoni mellem fabrikanternes og Sikkerhedsstyrelsens vurdering af, hvilken fejlstrømsafbryder, der skal bruges,” og mener i den forbindelse, at forhandlerne kun kan forholde sig til fabrikanternes anbefalinger.

- De her anlæg står i enorme antal i Tyskland, og der har mig bekendt aldrig været problemer, siger han til Berlingske Business.

Dorthe G. Rasmussen afviser, at man skræmmer solcelleejerne unødigt.

- Vi opfordrer bare forbrugerne til at tjekke, om de har den rigtige installation.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.329