23948sdkhjf

Bo Michelsen vinder projekt med 156 boliger

Entreprenørfirmaet Bo Michelsen vinder sammen med Mangor & Nagel og Ingeniør'ne totalentreprisekonkurrence, der omfatter 156 boliger i Sønderborg.
- Vi er utroligt tilfredse med at have vundet endnu en renoveringsopgave af almene boliger, som jo er et af vores specialer. Samarbejdet med Bo Michelsen og Ingeniør'ne har været forbilledligt, hvor vi positivt har sparret med hinanden tæt i den indledende fase for at opnå høj designkvalitet af de fremtidige 156 boliger, udtaler Lars Bech Jensen, partner i Mangor & Nagel.

Totalentreprisen om nedrenovering og renovering af afdeling 33 Jørgensgård for Sønderborg Andelsboligforening/SALUS omfatter projektering og udførelse af:

• 5 stk. 2-etages boligblokke med 96 lejligheder, der nedrenoveres til 42 rækkehuse i én etage
• 1 stk. 2-etages boligblok med 32 lejligheder, der ombygges til 24 lejligheder, der skal være tilgængelige for handicappede personer
• 78 rækkehuse skal renoveres for boligskader, nyt tag, nye døre, vinduer etc.
• Ombygning af 27 ungdomsboliger til 9 familieboliger
• Renovering og forbedring af friarealer

- Vi har i dette projekt konkurreret på økonomi, kvalitet og beskrivelse af hvordan vi ville håndtere opgaven. Vi synes at vi leverer en meget høj kvalitet med teglstensbyggeri og store glaspartier til vores tilbudspris i dette projektforslag, hvor vores konkurrenter jo ligger helt op til 48 % over vores pris, siger Jeppe Markmann Olesen, udviklingschef i Bo Michelsen.

Helt nye facader giver variation
Formålet med renoveringen af afdelingen 33 Jørgensgård i Sønderborg er at fremtidssikre bebyggelsen ved at skabe attraktive og moderne boliger og fællesarealer, der lever op til nutidens krav.

Vinderteamets forslag om at helt at fjerne alle de gamle betonfacader og erstatte dem med nye lyse sandfarvede teglstensfacader opdelt af etagehøje glaspartier har tilført de fremtidige gennemlyste individuelle rækkehuse en nuanceret arkitektonisk oplevelse og variation, som også har lang æstetisk levetid med materialer som patinerer smukt. Projektteamet har også udarbejdet forslag til renovering og forbedring af friarealer med hierarkisk opdeling af have- og landskabsrum for privat ophold og halv- og heloffentlige aktiviteter.

I Dommerbetænkningen lyder det blandt andet:
- Forslaget evner på tilfredsstillende måde at udtrykke en arkitektonisk helhed med respekt for de bevarede bygningers og områdets identitet. Valg og indarbejdelse af materialer, det tilbudte kvalitetsniveau og de foreslåede tekniske løsninger tilgodeser således projektet på tilfredsstillende niveau....

- Forslaget forstår på sympatisk vis at tilføre området en større grad af variation, der tilgodeser udbuddets intention om at indbyde til flere anvendelsesmuligheder i form af kreativ leg, boldspil og almindeligt samvær beboerne imellem. Forslaget gør op med de noget tilgroede arealer buskadser og sikrer således en større åbenhed, hvorved trygheden i området styrkes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094