23948sdkhjf

Målrettet indsats ændrer kulturen hos HHM

Hillerød-entreprenøren modtog tirsdag ArbejdsmiljøPrisen for sin vellykkede indsats for at forbedre det psykiske arbejdsmiljø.
Axelborg i København dannede rammen, da Arbejdsmiljørådet tirsdag den 26. november uddelte ArbejdsmiljøPrisen for ottende gang. Prisen uddeles i fire kategorier, og blandt vinderne årets vindere er HHM A/S, der belønnes for sit arbejde med det psykiske arbejdsmiljø.

Det har skabt stor stolthed i den Hillerød-baserede entreprenørvirksomhed, som de seneste år har arbejdet målrettet på at bygge bro mellem håndværkere og byggeledere. Indsatsen har været med til at ændre forretningsgangene og kulturen på arbejdspladsen og forbedret samarbejdet blandt medarbejdergrupperne.

HHM’s arbejde med det psykiske arbejdsmiljø tog afsæt i et projekt, der skulle inddrage håndværkerne for at forbedre deres ergonomiske arbejdsmiljø. Her høstede virksomheden sine første erfaringer med den anerkendende tilgang.

- Vi kunne se, at hvis de ergonomiske betingelser skulle ændres, så var vi også nødt til at sætte fokus på måden, der blev samarbejdet på mellem medarbejdergrupperne. Der skulle skabes en gensidig forståelse for modpartens problemer, og det mente vi kunne ske, hvis vi blev bedre til at lytte til og anerkende hinandens behov og viden om eksempelvis arbejdsudførelsen, så løsningerne belastede håndværkerne mindst muligt, fortæller administrerende direktør Svend Pedersen.

Lang vej endnu
Arbejdsmiljørådet har i sin bedømmelse lagt vægt på, at HHM har fundet ud af, hvordan man håndterer de dilemmaer og forebygge de konflikter, som håndværkere og byggeledere kan opleve i hverdagen. Det forbedrer samarbejdet og skaber en kultur, hvor de ansatte i højere grad anerkender hinandens faglige styrker.

- Vi er synes selv, at vi er lykkedes med projekterne, og derfor er vi naturligvis utrolig stolte over den anerkendelse vi med prisen har fået fra Arbejdsmiljørådet. Vi ved også, at arbejdet ikke slutter her, men fortsætter længe endnu, for man kan ikke bare ændre kultur og forretningsgange fra den ene dag til den anden, siger Svend Pedersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095