23948sdkhjf

Dørproducents handicapordning hædret

Med initiativet ”Værk 1” har dørproducenten Jeld-Wen i Løgstør i en årrække gjort en stor indsats for borgere med særlige behov i lokalområdet. Denne indsats hædres nu med Handicapprisen 2013.
Dørproducenten Jeld-Wen har netop modtaget Vesthimmerlands Kommunes Handicappris 2013. Prisen uddeles årligt til en borger, forening eller virksomhed, der yder en indsats ud over det sædvanlige på handicapområdet i kommunen, og et enstemmigt Handicapråd besluttede, at prisen i år skulle gå til Jeld-Wen. Begrundelsen bygger på det samarbejde, som Jeld-Wen har med Vesthimmerlands Jobcenter om at sende borgere med særlige vanskeligheder i et skræddersyet arbejdsprøvningsforløb.

Prisen blev uddelt ved en ceremoni på Jeld-Wen d. 3. december, hvor Ella Holm Hansen, formand for Handicaprådet, overrakte prisen til Jan Byskov.

Til gavn for begge parter
Til dette formål har Jeld-Wen lavet en ”virksomhed i virksomheden” ved navn ”Værk 1”. Her er arbejdsfunktionerne tilpasset medarbejderens arbejdsevner og/eller særlige behov.

- Det er både mennesker med fysiske og psykiske problemer, som kommer i et forløb på Værk 1. Her får de lov at bygge oven på det, som de kan i forvejen, prøve nye ting og blive udfordret på både det arbejdsmæssige og personlige plan under forhold, der tager hensyn til særlige behov. I samarbejde med jobcentret giver Værk 1 disse medarbejdere en ekstra håndsrækning til at komme videre, fortæller fabrikschef i Løgstør, Jan Byskov.

Målet med forløbet er at udrede og afklare den visiterede medarbejders fremtidige ansættelsesmuligheder, mulighed for uddannelse, raskmelding osv. Jeld-Wen tjener ikke penge på denne ordning, men lægger heller ikke penge til. Det er en ordning, som går præcist i nul, og som kommer begge parter til gavn, fortsætter Jan Byskov:

- Vi har et klart ønske om at bidrage til vores lokalsamfund, og dette samarbejde med Vesthimmerlands Jobcenter er en af måderne, hvorpå vi gøre en forskel for en gruppe mennesker i nærområdet. Det er berigende for alle parter, og vi er naturligvis meget stolte over at modtage denne handicappris som anerkendelse af vores indsats.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093