23948sdkhjf

Stor opgave til Bascon og Dansk Energi Management

650 bygninger – i alt mere end én million kvadratmeter – skal analyseres som led i Aarhus Kommunes ambitiøse energirenoveringsprojekt.
Aarhus Kommune vil være CO2 neutral i 2030. Det er et ambitiøst mål, som kræver ambitiøse indsatser. Derfor er Bascon og Dansk Energi Management netop valgt som projektledere på et omfattende energirenoveringsprojekt, som gennemføres på alle kommunens bygninger med undtagelse af beboelsesejendomme.

650 bygninger på i alt mere end én million kvadratmeter skal gennem kikkerten i forbindelse med Aarhus Kommunes ambitiøse energirenoveringsprojekt. Bascon og Dansk Energi Management vil tænke de tekniske løsninger ind i en helhedsorienteret proces, hvor både bygherre, brugere og entreprenører bliver involveret. Og som noget nyt vil Aarhus Kommune gennemføre projektet på tværs af alle magistrater.

Det fysiske omfang, den omfattende aktørinvolvering og det tværmagistrale afsæt gør, at projektet på alle måder er helt unikt og af en størrelse, der aldrig før har været gennemført i Danmark.

- Hvis vi skal opfylde alle vores forventninger, er vi afhængige af rigtig mange aktører, og vores opgave som projektleder bliver at sikre kvalitet hele vejen igennem. Det vil vi først og fremmest gøre ved at skabe strategisk overblik og sikre et dialogbaseret samarbejde helt frem til projektets afslutning i 2019, fortæller bygherrerådgiver og projektleder Tue Bisgaard fra Bascon.

Brugerne er vigtige
Når mere end én million kvadratmeter skal vurderes og efterfølgende renoveres, kræver det både teknisk snilde og forståelse for den hverdag, bygningernes brugere befinder sig i. Det er eksempelvis vigtigt at vide, hvilke virkemidler der har størst effekt i forhold til at skabe en energibesparende adfærd blandt brugerne.

Ifølge Aarhus Kommunes projektchef, Karen Margrethe Høj Madsen, er der store forventninger til Bascon og Dansk Energi Managements håndtering af opgaven.

- Det er en meget kompleks opgave, Bascon og Dansk Energi Management skal håndtere. Der skal laves adfærdsanalyser for brugere af 650 bygninger, så det er mange interessenter, der skal holdes styr på. Men jeg forventer, at Bascon og Dansk Energi Management er skarpe på, hvilke krav der skal stilles til entreprenørerne, samtidig med at de har øje for at opnå den størst mulige energibesparelse, siger hun.

Resultatorienteret vidensfyrtårn
Bascon og Dansk Energimanagement skal være med til at tilrettelægge og kvalitetssikre energirenoveringen fra start til slut. Det er ambitionen, at projektet både skal føre til udvikling af effektfulde resultater og helt nye tilgange til energirenovering.

- Vi skal selvfølgelig først og fremmest skabe resultater for og med Aarhus Kommune. Men vi håber og tror da også på, at resultaterne af vores samspil med kommunen om en strategisk og helhedsorienteret tilgang til energirenovering kan skabe grundlag for inspiration andre steder i landet. Man kan sige, vi har en ambition om at skabe en form for resultatorienteret vidensfyrtårn inden for energirenovering, siger Tue Bisgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097