23948sdkhjf

Byggefest i Ølstykke markerer første skolemodernisering af fire

Moderniseringen og renoveringen af Søhøjskolen i Ølstykke er godt i gang som det første håndgribelige bevis på Læringspartnerskab Egedal, Egedal Kommunes byggepartnerskab med totalentreprenør Juul & Nielsen i front.

Skolens facader er ved at blive renoveret og snart går håndværkere i gang med at bygge et helt nyt multihus, der binder skolens klassetrin sammen, og åbner op for lokalsamfund og aftenskoleliv.

Den 14. oktober holdt kommune byggefest for skolens elever, lærere og pædagoger samt samarbejdspartnere og andre involverede for at markere, at eleverne får nye og bedre rammer, hvor de kan lære, lege og trives. Det skriver Egedal Kommune i en pressemeddelelse.

Læringspartnerskab Egedal består af:

Totalentreprenør Juul & Nielsen

Rubow Arkitekter

Nerd Architects

EKJ Rådgivende Ingeniører

Dansk Energi Management

Egedal Kommune

Ombygningen på Søhøjskolen er den første modernisering og renovering af fire skoler i Egedal Kommune, der bygges i kommunens strategiske byggepartner til skoleprojekter, Læringspartnerskab Egedal. Byggepartnerskabet blev i november 2020 vundet af Teamet Juul & Nielsen, som består af totalentreprenør Juul & Nielsen, EKJ Rådgivende Ingeniører, Dansk Energi Management, Rubow Arkitekter og Nerd Architects. 

Som en tur i skoven

Multihuset og skolerenoveringen er tænkt kreativt, så den moderniserede skole skal indbyde til nysgerrighed og legende læring. Det er tanken, at man vil få rumlige oplevelser, der kan minde om dem, man får, når man går en tur i skoven, for arkitekterne har været inspireret af naturen og skoven. 

Når man går fra rum til rum, vil man få udsigter til lysninger, og i Multihuset vil man få dagslys fra oven i den højloftede sal, hvor der er op til seks meter til loftet – og der er kig til uderum mod grønne træer og med konstruktioner af træ.

Byggeriet med moduler og konstruktioner i træ varieres forskellige steder på skolen. Der er tænkt i kloge fleksible kvadratmeter, hvor rum skal bruges til flere formål.

- I skolens nye facader kan man sidde og læse og hygge sig i alkoverne og arbejde ved høje borde langs vinduerne - og dagslyset er godt, siger tre elever og en lærer fra 3.A ifølge pressemeddelelsen, i en video, som også blev vist på dagen. 

Det helt nye multihus binder med sin centrale placering indskoling, mellemtrin og udskoling sammen, og med det nye multihus åbner vi skolen op for lokalsamfundet og aftenskoleliv, til for eksempel yoga og dans.

Multihusets sal har masser af plads og kan deles i to sale med en foldevæg. I Multihuset er der også gruppenicher til gruppearbejde, eller undervisning af en mindre grupper elever. Efter skoletid kan SFO bruge multisalen til leg og bevægelse. 


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094