23948sdkhjf

Køber 30.000 kvm. stor grund i Randers

Difko, KPC og Henton Ejendomme har indgået en aftale med Bryggerigruppen A/S om køb af en 30.000 m2 stor grund i Randers centrum, hvor Thor bryggeriet har hørt hjemme gennem ca. 150 år.
Difko, KPC og Henton Ejendomme har indgået en aftale med Bryggerigruppen A/S om køb af en 30.000 m2 stor grund i Randers centrum, hvor Thor bryggeriet har hørt hjemme gennem ca. 150 år.

Ideen med købet er at udvikle området til en spændende kombination af butikker, erhverv og bolig.

Den gode beliggenhed midt i Randers centrum giver en fantastisk mulighed for at styrke handlen i midtbyen. I det kommende byggeri vil der blive taget højde for, at der skal være gode p-muligheder, således at handlende i Randers centrum let kan parkere, uanset om man handler i butikkerne på Thor-grunden eller i gågademiljøet.

- Vi har lagt meget vægt på, at der er et godt grundlag i Randers by og opland for flere butikker, end der er i dag. Vi mener, at placeringen midt i byen er gunstig og vil styrke handlen i hele Randers, siger direktør Jesper Larsen fra Difko.

Sahl Arkitekter A/S har arbejdet med planer for bebyggelse af området, der, udover butikker med mange rigtig gode p-pladser, også indeholder erhvervsarealer til centerformål og kontorformål. Herudover planlægges at opføre en række eksklusive boliger i form af ejerlejligheder.

Der arbejdes bl.a. med et højhus for at udnytte de meget smukke omgivelser, der er i og omkring Randers. Overordnet ønsker konsortiet at skabe en naturlig sammenhæng med den eksisterende bymidte og Østervold. Desuden er Carl Bro tilknyttet konsortiet som rådgivende ingeniør.

- Henton Ejendomme har de senere år stået bag udviklingen af den gamle papirfabrik i Silkeborg fra at være et decideret industriområde til på 5 år at fremstå som en helt ny og levende bydel i hjertet af Silkeborg. Vi håber, at vi også i Randers kan være med til at skabe et område, som byens borgere og turister vil benytte, udtaler direktør Lars Møller, Henton Ejendomme.

- Vi har stor erfaring med denne type projekter, og har tidligere gennemført projekter af samme omfang, eksempelvis Tulip-grunden i Vejle, der på mange måder kan sammenlignes med det nye projekt i Randers. Vi er meget tiltrukket af placeringen midt i centrum og forventer en stor interesse for projektet både fra de handlende, byens erhvervsliv i øvrigt og fra politisk side, siger Kurt Poulsen.

Pressemeddelelse fra Difko

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078