23948sdkhjf

Omsætningen falder i byggeriet

To voldsomme storme ændrer ikke på det faktum, at den samlede 2013-omsætning ender en smule lavere end sidste år, vurderer Dansk Byggeri.
Dansk økonomi trækkes i øjeblikket fremad af eksporten og investeringerne, mens hjemmemarkedet og privatforbruget hænger mere med næbbet.

Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik faldt den samlede indenlandske omsætning i erhvervslivet i årets ti første måneder med 9,5 mia. kr. i forhold til tilsvarende periode i 2012. Procentvis er der tale om et fald på 0,5 pct.

- Det nye, der er sket i dansk økonomi i løbet af det seneste halve år, er, at det ikke kun er eksporten, men nu også investeringerne der bidrager til væksten. Det er ganske positivt. Til gengæld har det meget omtalte stemningsskift endnu ikke manifesteret sig i højere aktivitet på hjemmemarkedet - faktisk ligger erhvervslivets indenlandske omsætning i 2013 foreløbig 0,5 pct. under det i forvejen sløje økonomiske år 2012, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Stilhed før stormen i byggeriet
Byggeriets 2013-omsætning, inklusiv oktober, er heller ikke værd at råbe hurra for. Samlet er omsætningen på bygge- og anlægsområdet i årets 10 første måneder faldet med 4,4 mia. kr. i forhold til sidste år. Det svarer til et procentvis fald på 2,8 pct.

- Årets første måneder var slemme med en hård vinter og BoligJobordningen, der kortvarigt var afskaffet. Den dårlige start på året har man slæbt rundt på som en tung fodlænke, man ikke kan slippe af med. Forventningen er dog, at der kommer en betydelig aktivitetsmæssig vitaminindsprøjtning – på en trist baggrund – i årets to sidste måneder som følge af stormene Allan og Bodil. På bundlinjen vil der dog formentlig fortsat være tale om et lille minus, når det samlede 2013-regnskab gøres op, vurderer Bo Sandberg.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109