23948sdkhjf

Lavenergihus uden traditionelt varmeanlæg

Lavenergihus 2005 har ikke noget traditionelt varmeanlæg og opvarmes ved hjælp af jordvarme og har...
Seest Huse og Rockwool koncernen lancerer fremtidens bolig, der er bedre end lavenergiklasse 1 i BR06. Lavenergihus 2005 ”kører” 7 gange længere på literen end et moderne standardhus.

Lavenergihus 2005 har ikke noget traditionelt varmeanlæg og opvarmes ved hjælp af jordvarme og har dermed en varmeregning til rumopvarmning på blot 167 kroner om måneden, eller ca. 2.000 kroner om året.

Der opnås en besparelse på ca. 800 kroner om måneden i forhold til et normalt hus i samme størrelse bygget efter isoleringskravene i det nuværende bygningsreglement.

Formålet for Rockwool koncernen og Seest Huse med Lavenergihus 2005 er at dokumentere, at det er muligt at bygge et lavenergihus til typehuspris med kendt teknologi og uden at gå på kompromis med hverken arkitektur eller indeklima.

Forud for opførelsen af Lavenergihus 2005 er gået flere års forskning og udvikling for at tage hånd om de akilleshæle, der ofte er forbundet med lavenergibyggeri.

De gode resultater er opnået ved i samarbejde med DTU-BYG at udvikle vinduer, som reducerer kuldebroerne mellem væg og vinduer, og ved at reducere kuldebroer ved fundament ved hjælp af udvendig isolering samt etablering af lufttætte samlinger.

Der er behov for en øget indsats for at fremme udviklingen inden for energirigtigt byggeri i Danmark, da andre lande som Sverige, Tyskland og Østrig er langt foran på dette område.

Lavenergihus 2005 er et såkaldt 1-liters hus ifølge Bygningsreglementet, men i praksis kommer det til at bruge 2,5 liter/olie/m²/år, fordi praksis ikke er som foreskrevet i BR.


Der ønskes som regel en højere rumtemperatur på 22° i stedet for 20°, og der er i praksis en lavere udnyttelse af gratisvarmen fra, el-udstyr og personer end foreskrevet i bygningsbestemmelserne.

Bygninger er den største energisluger i samfundet. Hvert år går danskerne glip af 18 milliarder kroner på grund af unødigt energiforbrug, viser tal fra DTU.

Lavenergihus 2005 er dermed et teknisk og arkitektonisk eksempel på, hvordan Danmark kan forbedre boligers energieffektivitet markant.Huset, der er en én familievilla på 223 m2, ligger i en attraktiv nyudstykning i Seest. Huset bliver nu sat til salg til en kontantpris på ca. 2,5 millioner kr. (11.000 kr./m²) plus prisen for grunden i Seest.

Kilde: Seest Huse

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079