23948sdkhjf

Elever tog sagen i egen hånd - sikrer nye skoletoiletter

Slidte og uhumske toiletforhold får mange elever til at fravælge toiletbesøg i skoletiden. På Katrinebjergskolen i Aarhus har aktive elever sikret et nyt, intelligent toilet.
Engagerede elever er en drøm for enhver skoleleder. Skoleleder Christian Hyltoft Hellum på Katrinebjergskolen i Aarhus skulle da også lige knibe sig i armen for at være sikker på, at han ikke drømte, da han fik besked om, at skolens elever havde sikret installation af et helt nyt og hygiejnisk toilet.

Før sommerferien søgte initiativrige elever på skolen Viegas Hygiejnelegat på installation af et helt nyt hygiejnisk skoletoilet. Det initiativ er de blevet belønnet for med tildeling af legatet og de kan i disse dage tage et helt nyt toiletrum med hygiejniske installationer i brug.

Intelligent toilet
Det er tredje år i træk, at Viega uddeler Hygiejnelegatet på et nyt toilet til én af landets skoler. Toilettet er et såkaldt ”intelligent” toilet, som er vand- og energibesparende og er installeret med berøringsfri flader. Da eleverne derfor ikke behøver røre ved noget, når de skyller ud eller vasker og tørrer hænder er der udsigt til, at skolens hygiejne bliver forbedret. Erfaringen fra de tidligere års vindere viser, at nye toiletter gør en forskel, både for elevernes praktiske hverdag og for hele skolen generelt.

- Effekten af de initiativrige elevers indsats for at forbedre hygiejne og trivsel på skolen er markant, og de nye toiletforhold er én af de ting, der bidrager til både trivsel og indlæring. Men samtidig spreder det også en masse positive ringe i vandet andre steder. Som kommuneskole kan vi f.eks. ikke bare sige ja til, at nogen vil installere nye toiletforhold. Det skal godkendes af Kommunalbestyrelsen og så bliver det pludselig en ting, som bliver offentligt kendt - og det har været med til at skabe en masse positiv fokus på, hvordan vi arbejder med at skabe de bedste rammer for eleverne, fortæller skoleleder Karen Bille Hansen på Pilegårdsskolen i Kastrup, der modtog legatet og et nyt toilet i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083