23948sdkhjf

MTH på ny renoveringsopgave i Aarhus

MT Højgaard er netop blevet færdig med at energirenovere 256 boliger I Skovgårdsparken i Aarhus og rykker nu videre til næste opgave i samme område, 191 boliger.
Frem til begyndelsen af 2015 skal MT Højgaard renovere 152 lejligheder og 39 rækkeboliger for Arbejdernes Andelsboligforening, AAB. Boligerne ligger i Skovgårdsparken, hvor entreprenørkoncernen netop er blevet færdig med energirenoveringen af 256 boliger for Brabrand Boligforening.

Dermed er håndværkerne på opgaven
Fakta
Bygherre: AAB, afd. 24, Aarhus
Totalrådgiver: P+P Arkitekter og Moe
Entreprenør: MT Højgaard
Omfang: Renovering af 191 boliger
Byggesum: 70 mio. kr.
både kendt med området og i topform til opgaven. Alligevel går der aldrig automatpilot i den slags opgaver, forklarer projektchef Flemming Løgstrup Hansen.

- Der er tale om etagebyggeri fra 1960’erne, hvor alt er støbt på stedet eller skåret til på pladsen af datidens håndværkere. Derfor er bygningerne ”skæve” i den forstand, at målene ikke er ens i lejlighederne. Det gælder loftshøjden, vinduesåbningerne og meget andet. Derfor skal vores håndværkere kunne håndtere forskellene, fortæller Flemming Løgstrup Hansen.

Tæt samarbejde med bygherren og god kommunikation
En anden vigtig dimension er håndteringen af beboerne, for de skal blive boende, mens der skiftes vinduer og døre og facaderne efterisoleres.

To opgange skal desuden have installeret elevator, og der skal monteres solceller på tagene. Endelig skal udendørsarealerne opgraderes med blandt andet grill- og legepladser.

- Beboerne er jo hjemme, når vores folk ringer på om morgenen for at komme ind i lejlighederne, og det kræver, at man kan håndtere de mange mennesker i alle aldre, der bor der. Og håndværkerne skal vel at mærke gennem den samme øvelse flere gange om dagen i over et år. Og det kræver ikke mindst et tæt samarbejde med bygherren og en høj grad af god kommunikation. Men vi er gode til det, synes jeg, siger projektchefen.

Op mod 40 håndværkere vil være beskæftiget med opgaven.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096