23948sdkhjf

Populær hvidbog om renovering er opdateret

GI og Bygherreforeningen har opdateret hvidbogen om bygningsrenovering med ny viden og friske tal. Formålet er at opfylde behovet for et samlet overblik over viden om renovering.
Der har været en stor efterspørgsel i byggebranchen efter bedre vidensdeling og indsigt i aktuel viden om renovering. Derfor udgav GI og Bygherreforeningen i 2011 det første oversigtsværk om renovering, som siden er blevet trykt i tre oplag på i alt 1.300 eksemplarer.

For fortsat at efterkomme behovet for viden om renovering er alt talmateriale nu opdateret og der er suppleret med nye henvisninger, så hvidbogen afspejler de ændringer, der er sket på renoveringsområdet siden i 2011.

- Vi har oplevet en stor efterspørgsel efter hvidbogen, og det viser et behov for viden på området. Der har ikke tidligere eksisteret et samlet overblik over viden inden for renovering, og derfor synes vi, at det er vigtigt, at hvidbogen er opdateret med den nyeste viden og friske tal, siger, Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen.

Især mange uddannelser, hvor undervisningsmateriale om renovering efterspørges, har haft glæde af hvidbogen:

- Hvidbogen giver de studerende et godt overblik over, hvor vi er med renoveringen i Danmark. Sidst i studiet arbejder de studerende med konkrete byggerier, som skal renoveres. Her er hvidbogen et godt baggrundsmateriale, der giver de studerende et indblik i de samfundsmæssige udfordringer, som de skal ud og forholde sig til i praksis efter studiet, fortæller lektor Birte Møller Andersen, DTU Diplom, Center for Byggeri & Infrastruktur, Ballerup Campus.

Også på DTU Byg har hvidbogen været brugbar – både i forhold til undervisning og forskning.

- Vi har været rigtig glade for hvidbogen, som er relevant både i forskningsøjemed og i undervisningen. F.eks. planlægger vi at benytte hvidbogen i kurset Bygningsrenovering og ombygning som udbydes i forårssemestret. Det betyder meget at have et opdateret referencegrundlag som hvidbogen, fortæller Søren Peter Bjarløv, lektor på DTU.

Marlene Hagen Eriksen, der skriver ph.d. om bæredygtig renovering på DTU, istemmer:

- Hvidbogen har været relevant især i opstarten af min ph.d., da jeg skulle danne mig et overblik over emnet renovering. Den giver en god og nem indføring i nøgletal og eksisterede erfaringer på området. Derfor er jeg også rigtig glad for, at den er blevet opdateret.

Hvidbogen er en del af "Renovering på dagsordenen", som vil skabe opmærksomhed om fordele og uudnyttede potentialer på renoveringsområdet. Projektet har kørt siden 2011. Det er finansieret af GI, drives af Bygherreforeningen, og Advice A/S fungerer som sekretariat. Der er desuden tilknyttet en række partnere til projektet: Dansk Byggeri, Danske ARK, Akademisk Arkitektforening, FRI, IDA samt MT Højgaard, NCC og Cowi.

Læs mere på bygherreforeningen.dk/projekter, hvor alle analyser, m.m. forefindes. Hvidbogen kan bestilles gratis på gi.dk eller downloades fra bygherreforeningen.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.112