23948sdkhjf

Bæredygtig bydel i Viborg rykker nærmere

Udkast til lokalplan for 1. etape af den nye bæredygtige bydel Arnbjerg i det sydlige Viborg er netop vedtaget af Teknisk Udvalg.
Syd for Søndersø i Viborg arbejder Viborg Kommune med at udvikle en ny bæredygtig bydel. Tæt på by, skov og sø er det planen, at her med tiden skal opføres cirka 1.400 boliger til cirka 3.000 indbyggere. Bydelen placeres på arealer både nord og syd for Århusvej. Den nordlige del kaldes Arnbjerg, og det er her planlægningen starter.

Læs mere: Ny bæredygtig bydel på vej i Viborg.

Teknisk Udvalg i Viborg Kommune har nu vedtaget et forslag til lokalplan for 1. etape af Arnbjerg.

Forslaget giver mulighed for cirka 375 boliger i området, fordelt på cirka 125 parcelhuse, 150 tætlav samt 100 etageboliger. I området kan endvidere placeres enkelte institutioner.

Hovedprincipperne i lokalplanen er at bygge med størst tæthed mod Søndre Mose mod vest og bygge flere parcelhuse på de fladere arealer mod øst. Planområdet ligger med udsigt over Søndre Mose og har samtidig skoven på Arnbjerg ”i ryggen”. Dette er nogle af de landskabelige kvaliteter, som har værdi for området og som understreges og bevares ved byggeri i området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124