23948sdkhjf

Facaden flyttes op på taget

Cembrit har leveret pladerne til en noget utraditionel tagløsning i Lystrup ved Aarhus.
Lidt uden for Aarhus i byen Lystrup er en noget speciel kontorbygning netop blevet færdigbygget og indviet. Den nye bygning hedder Kirstinelund 2, og bag byggeriet står OfficeLab, der driver virksomhedsfællesskaber.

Kirstinelund 2 tiltrækker sig opmærksomhed for sin noget anderledes tagløsning. Taget er nemlig beklædt med samme facadeplader som ydermurene.

- Vi valgte at beklæde taget med facadeplader, fordi det giver bygningen et meget karakteristisk udtryk, som jeg ikke har set andre steder, forklarer adm. direktør i OfficeLab Christoffer Broberg Flintholm, der sammen med sit OfficeLab-team og tilknyttede parter har designet den nye bygning.

Uprøvede monteringsteknikker
De i alt 2.000 kvadratmeter facadeplader på Kirstinelund 2 er af mærket Color Front Opal og er leveret af Cembrit, som efterhånden har mange års erfaring som leverandør til byggebranchen. OfficeLabs udnyttelse af facadeplader på taget er dog noget helt nyt og er aldrig før set hos Cembrit.

- Det er det allerførste projekt, vi er involverede i, hvor vores facadeplader monteres på taget, og det fungerer rigtig godt. Løsningen er både original og super flot udført. Hele bygningsudtrykket, og ikke mindst de helt glatte facadeplader, der fortsætter og går i ét med taget, er helt specielt. Jeg er sikker på, at vi vil komme til at se mere af dette fremover, siger Carsten Ejberg, salgskonsulent i Cembrit.

Facadepladerne på selve facaden er limet på, dvs. at der ingen skruer er involveret i monteringen, hvilket giver et meget ensartet og glat udtryk. Monteringen af facadepladerne på taget var derimod en hidtil uprøvet udfordring. Løsningen blev, at undertaget er traditionelt, fast undertag med tagpap og en aluminiumskonstruktion, hvorpå facadepladerne er monteret og fastgjort med nitter.

- Det øverste tag er i princippet kun til pynt, fordi der er et helt nyt og velfungerende paptag nedenunder. Men vi valgte alligevel at gå hele vejen med facadepladerne for at skabe en eksklusiv bygning til vores lejere, forklarer Christoffer Flintholm.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157