23948sdkhjf

Hal ombygges til lige dele idrætshal og forsamlingshus

Sammen med Lokale og Anlægsfonden og arkitekterne fra Elkiær + Ebbeskov | Leth & Gori har lokale kræfter omkring Oddense Hallen udviklet en kombination af idrætshal og forsamlingshus.
Siden Oddense Hallen blev bygget i 1983 er sket meget med opfattelsen af en idrætshal brug og indretning. Nu er tiden så kommet til et langt større skridt ind i fremtiden for hallen. Inden længe omdannes den og udvides, så den kan rumme flere forskellige idrætsformer, blive hele byens nye forsamlingshus og støtte op om den lokale skoles øgede behov i forbindelse med folkeskolereformen, hvor skolen får brug for flere muligheder for aktivitetsformer.

Udviklingen af den nye udgave af Oddense Hallen går fem år tilbage i tiden, hvor borgerforeningen skulle beslutte, om det nedslidte forsamlingshus skulle renoveres - eller opgives og lukkes. Valget blev et helt tredje; Nemlig at gå sammen med Oddense Hallens bestyrelse om at opføre en tilbygning til hallen, som også kunne blive et tidssvarende forsamlingshus.

Lounge med pejs og langbord
Sammen med Lokale og Anlægsfonden og arkitekterne fra Elkiær + Ebbeskov | Leth & Gori har de lokale kræfter i Oddense udviklet en kombination af idrætshal og forsamlingshus med en række nye tiltag, der kan invitere nye brugere indenfor. Projektet omfatter 447 m² ny tilbygning og ombygning af et areal på 234 m².

Den nye tilbygning rummer et fællesområde med langbord, pejs og lounge. Det hyggelige fællesområde kan nemt ændres til et aktivt lege- og motoriklandskab og har på den måde en solid dobbelt funktion, så byens borgere i alle aldre kan bruge fællesområdet. Fra fællesområdet kan man nemt overskue alle aktiviteterne i bygningen. Et nyt køkken etableres mellem fællesområdet og det største rum i tilbygningen, som er den nye multisal, der både kan bruges til kultur og bevægelse. I forlængelse af multisalen kommer der en "udelounge" ved boldbanerne, og i den modsatte ende ved hallens forplads bliver der etableret et område med tove, bordtennis og klatretårn samt opholdspladser.

Den store hal bevares, men bliver mere åben og tilgængelig, når den nye bygning bliver "hæftet på". Der kommer en række nicher til ophold og leg og et værkstedsmøbel, der kan anvendes til mange forskellige kreative aktiviteter.

I den eksisterende del af hallen ændres det nuværende cafeteria og indgangsområde til et fitnesslokale, der vil være åbent fra tidlig morgen til sen aften uafhængigt af hallens almindelige åbningstid.

Projektet er tegnet af arkitekterne fra Elkiær + Ebbeskov | Leth & Gori. Skive Kommune har bevilget 3 mio. kr. til projektet. Lokale og Anlægsfonden støtter med 2 mio. kr. I alt vil projektet koste 9,625 mio. kr. at opføre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094