23948sdkhjf

BIG i vindertrio om ny media campus i Berlin

Danske BIG er med i et af tre vinderteams - sammen med Buro-OS og OMA -om at designe den nye Media Campus for Axel Springer i Berlin. Den endelige placering af vindertrioen finder sted i januar.
Den nye bygning, som skal tilføjes Axel Springers hovedkvarter, samler det tyske forlag en ny vifte af medieselskaber på ét sted. Udover at det nye campus får en historisk beliggenhed ved den tidligere Berlinmur, vil den også puste nyt liv i en af de sidste byggegrunde fra det tidligere ingenmandsland, og forene de mange omgivelser i et nyt og levende bycenter.

- BIGs designforslag, skaber optimale betingelser for møder og ideudveksling mellem de forskellige grupper af brugere. Som et tredimensionelt nabolag vil bygningen samle digitale og traditionelle mediebrands, nye såvel som etablerede virksomheder, iværksættere og ansatte, samt forene aktiviteterne i Axel Springer Campus med det offentlige liv i byen, siger Bjarke Ingels.

De eksisterende Axel Springer bygninger
Samarbejdspartnere:
Ingeniør: Bollinger+Grohmann
Landskab: Man Made Land + Topotek 1
Lys: Kardoff Ingenieure
Kost konsulent: Wenzel + Wenzel
består af to velkendte bygningstyper, der har domineret Berlins byudvikling det sidste halve århundrede. Den ene type er en underspillet karré bygning af kontorer, med egen indvendig gårdhave, der senere blev suppleret med et tårn, der i sin urbane kontekst skaber en offentlig plads ved tårnets fod. BIG tager kvaliteter fra disse to bygningstypologier - den intime atmosfære fra gården samt tårnets effektive funktion - og skaber en ny identitet for det nye Media Campus.

Kendetegnende for det nye campus’ er en udvendig opadgående spiral af terrasser, der bevæger sig fra gadeniveau og forbinder gårdhaven med himlen. Træerne fra gaden fortsætter op på terrasserne der giver adgang til grønne områder fra alle etager i bygningen samt en storslået udsigt for både personale samt offentligheden. Facaden på de offentlige og delvist offentlige områder, holdes så gennemsigtig som mulig, for at skabe maksimal visuel forbindelse mellem det indre campus og den omgivende by.

Det nye Campus bliver et vidnesbyrd om fremtiden for Axel Springer og deres plads i medieindustrien, som BIGs design forsøger at fremme med kontorer, der skaber rig mulighed for tværfaglighed. Dette kommer til udtryk i en fri og fleksibel grundplan, hvor folk kan mødes og holde møder. Alle etager er forbundet til gården, terrasser eller tagterrasser, således at hver arbejdsplads kun er enkelte skridt væk fra dagslys og frisk luft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11