23948sdkhjf

Vodskov Hallen bliver lokalt samlingssted

En stor ombygning af Vodskov Hallen til 21 mio. kr. er nu fuldt finansieret med fire mio. kr. i støtte fra Lokale og Anlægsfonden.
Vodskov Hallen skal udvides og omdannes fra at være en typisk idrætshal til et lokalt samlingssted for alle indbyggere i den lille by nordøst for Aalborg. Hvor der før kun var plads til de mest almindelige indendørs idrætsgrene, vil der inden længe komme mange nye aktivitetsmuligheder samt plads til nyt bibliotek, junior- og ungdomsklub, opholdssteder og café.

Hallen er central i den lille bys indsats kaldet ”Vodskovs Fremtid”. Aalborg Kommune har sammen med de lokale foreninger og interessenter udarbejdet en analyse af de nuværende og kommende brugeres behov for nye muligheder i Vodskov Hallen.

Sammen med Lokale og Anlægsfonden og arkitekterne fra Keinicke & Overgaard er der nu udviklet en løsning, der vil gøre Vodskov Hallen til et stærkt omdrejningspunkt for alle i Vodskov i stedet være en lukket ramme for de traditionelle idrætsaktive.

- Omdannelsen af Vodskov Hallen kan med større åbenhed og tværgående aktivitetsmuligheder tiltrække mange nye brugere, der ikke tidligere har haft deres gang i hallen. Dermed bliver projektet et fint eksempel på, hvordan man kan samle idræts-, fritids- og kulturelle aktiviteter under et tag og skabe et fælles mødested for et helt lokalområde, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om projektet.

Ny facade og faciliteter
Projektet omfatter 1.580 m², hvor de 1.270 m² er en ny tilbygning. Den nye facade vil bestå af vinduespartier med en bagvedliggende reolkonstruktion. Reolerne bygges i træ og kan bruges til opbevaring, men også som sidde- eller klatremøbler.

Inde i hallen vil et åbent centralt ”torv” blive det naturlige samlings- og fordelingssted for brugerne af hallen. Torvet åbner sig i alle retninger mod de forskellige muligheder i hallen. Caféområdet vil blive det nye naturlige mødested for mange af byens indbyggere.

Idrætsområdet udvides med nye rum til både bevægelse og ophold, der kan bruges til en bred vifte af fysiske og kulturelle aktiviteter. Der kommer en spejlsal og en ny aktivitetssal til gymnastik, dans og senioridræt – men også til fx bridge, bankospil, mødeaktivitet, kulturelle aktiviteter og dagplejere.

Et nyt fitnesscenter forventes at tiltrække mange nye brugere, der ikke tidligere har været idrætsaktive i hallen.

Samtidig får biblioteket og de mange brugere nye og bedre faciliteter i Vodskov Hallen, hvor der også bliver plads til junior- og ungdomsklubben.

Projektet vil blive kendetegnet ved en høj grad af åbenhed og stort lysindfald. Det er tegnet af Keinicke og Overgaard Arkitekter. Aalborg Kommune støtter projektet med 7,05 mio. kr. Lokale og Anlægsfonden har bevilget 4 mio. kr. samt givet et lån på 10,4 mio. kr. Dermed er projektet fuldt finansieret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094