23948sdkhjf

Byggekoordinatorer styrker byggebranchen i Sydjylland

Byggebranchen får nu tilført nye kompetencer inden for forretningsudvikling, bæredygtighed og kommunikation. Det sker gennem en ny toårig uddannelse som byggekoordinator.
Fra sommeren 2014 bliver det muligt for håndværkere og gymnasiale studenter med interesse i byggebranchen at videreuddanne sig i Sydjylland. Det kan de gøre via en ny akademiuddannelse som byggekoordinator, der fra august 2014 udbydes af Erhvervsakademi SydVest i Sønderborg og Esbjerg. Den nye videregående uddannelse er netop blevet godkendt af Danmarks Akkrediteringsinstitution og appellerer især til unge med interesse for de forretningsmæssige aspekter i byggeriet.

Borgmester i Sønderborg, Aase Nyegaard, glæder sig over at kunne tilbyde de unge en ny kompetencegivende uddannelse, der samtidig styrker byggebranchen.

- Jeg er meget glad for, at den indsats, vi sammen med flere andre interessenter har ydet for at få uddannelsen til Sønderborg, er lykkedes. Vi kan ikke mindst takke vores ProjectZero-vision og vores "grønne ambitioner" for akkrediteringen. Det er vigtigt, at vore unge får nogle gode uddannelser lokalt. Vi hører jo fra dem selv, at de gerne vil blive her – men at de ofte er tvunget til at rejse for at få deres drømmeuddannelse. At kunne tilbyde uddannelsen lokalt vil også styrke vores byggebranche, siger Aase Nyegaard.

Store forventninger og opbakning fra erhvervslivet
Gennem de sidste 15 år er uddannelsesniveauet i byggebranchen stagneret. Det skal det nye uddannelsestilbud være med til at lave om på. Dansk Byggeri forventer også, at uddannelsen vil gavne byggebranchen i Sydjylland.

- Vi glæder os over, at den her uddannelse kommer til Sydjylland. Branchen efterspørger folk, der kan varetage den praktiske ledelse i et byggeri og holde styr på eksempelvis tidsplaner. Hvis man specialiserer sig inden for det her område, så er jobmulighederne gode, siger Michael Mathiesen, der er formand for Dansk Byggeri i Sydjylland og ejer af entreprenørvirksomheden Max Mathiesen & Søn i Varde.

Bringer mere forretning ind i byggeriet
Uddannelsen som byggekoordinator vil især fokusere på at give de studerende en forretningsforståelse samtidig med, at de tilegner sig viden om det byggefaglige. Målet er, at studerende lærer at tænke forretning ind i alle faser af et byggeri.

- Med den nye uddannelse skal vi være med til at højne uddannelsesniveauet, så vi øger produktiviteten, kvaliteten og den økonomiske vækst i byggebranchen, siger Johanne Gregersen, der er bestyrelsesformand på Erhvervsakademi SydVest.

En færdiguddannet byggekoordinator vil typisk udfylde rollen som bindeled mellem projektlederen og sjakbajsen på byggepladsen.

Fakta om uddannelsen:
Den officielle titel er Byggekoordinator AK
Det er en 2-årig erhvervsakademiuddannelse
Uddannelsen udbydes fra august 2014 på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg og Sønderborg
Læs mere om uddannelsen på Erhvervsakademiets hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125