23948sdkhjf

Kultur- og idrætshus i gang efter årsskiftet

Ny lånegaranti på 5,8 mio. kr. sikrere, at hovedentreprenør Jakobsen & Blindkilde kan gå i gang med arbejdet med Lanternen i Løgstør.
Problemer med at finde den resterende finansiering af kultur- og idrætsprojektet Lanternen - blandt var der afslag på seks fondsansøgninger - har fået I/S Lanternen, organisationen bag projektet, til at ansøge Vesthimmerland Kommune om støtte.

Læs mere: Jakobsen & Blindkilde vinder totalentreprisen på Lanternen.

I en status på projektet, som fremgår af referatet for Vesthimmerland byråds møde den 19. december, gøres det således klart at:

- Den indgåede entreprisekontrakt med hovedentreprenør Jakobsen & Blindkilde A/S indebærer imidlertid, at Lanternegruppen inden årsskiftet 2013/14 er forpligtet til at give hovedentreprenøren endeligt tilsagn om igangsætning af byggeprocessen i henhold til udarbejdet detailprojekt, samt at:

- Såfremt der ikke inden årets udgang findes en løsning på den nødvendige restfinansiering, er konsekvensen, at det favorable licitationsresultat på etape 1 af Lanternebyggeriet udløber. I bedste fald står man derfor med risikoen for højere licitationspriser ved fornyet udbud. I værste fald må Lanterneprojektet helt droppes.

Læs mere: Lanternen Løgstør godt i gang.

For at sikre projektet har et flertal i Vesthimmerland Byråd nu godkendt en lånegaranti på 5,889 mio. kr., svarende til den manglende finansiering. Hermed kan 1. etape af projektet igangsættes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204