23948sdkhjf

Fornyelsen af Israels Plads bliver forsinket

Problemer i projektets opstartsfase og andre forberedende arbejder betyder, at fornyelsen af Israels Plads i København bliver fire måneder forsinket og først er færdig i juni 2014.
Den sydlige del af Israels Plads i København er ved at blive fornyet. Projektet vil give pladsen en bedre sammenhæng med parken og flere muligheder for aktiviteter og ophold.

Fornyelsen skulle have været færdig til februar 2014, men er blevet forsinket på grund af udfordringer i projektets opstartsfase, blandt andet koordinering med arbejdet i P-kælderen og undersøgelser af mulighederne for at indbygge klimasikring i projektet. Det har desuden vist sig nødvendigt at foretage justeringer af anlægget undervejs som følge af uforudsete omstændigheder, bl.a. jordbundsforhold.

Københavns Kommune gør, i samarbejde med entreprenøren Barslund, hvad der er muligt for at blive færdig med anlægsarbejdet så hurtigt og med så få gener som muligt.

Anlægsarbejdet indtil nu
På Israels Plads er der nu lavet forstærkninger af parkeringskælderens konstruktion samt membran og isolering af kælderen.

Der er konstrueret to nye udsigtsposter, de såkaldte ”folder” ud mod Vendersgade og Ørstedsparken. Derudover er næsten alle træer plantet, boldburet er færdigt, og de første belægninger er etableret ved Vendersgade.

Arbejdet i den kommende tid
I den kommende tid vil forandringerne af pladsen blive mere synlige. Blandt andet starter arbejdet med at anlægge vandkunsten på pladsen, og granitbeklædningen af de to ”folder”, og derefter på resten af pladsen.

I Linnésgade starter arbejdet med belægning på kørebanen op til fortovskant. Fortovet bliver lavet senere. Bagefter kommer turen til Rømersgade.

Fakta om Israels Plads
• Israels Plads er større end selve Rådhuspladsen og dermed Københavns største plads
• Israels Plads er sammen med Tivoli, HC Ørstedsparken, Botanisk Have og Østre Anlæg en del af det gamle voldanlæg Fæstningsringen, rundt om København
• Hovedidéen i fornyelsen af pladsen er at forbedre sammenhængen mellem pladsen, Torvehallerne og Ørstedsparken. For at skabe en god overgang til Ørstedsparken er der skabt en mere direkte adgang til parken, enten via en trappe eller blot ved et enkelt trin fra plads til græsplæne
• Når pladsen står færdig vil den byde på bl.a. boldbaner og bedre muligheder for ophold og aktiviteter
Hen over pladsens anlægges en vandkunst der løber over pladsen og ender i et vandtrappe i parken. Der kommer vand til vandkunsten via regnvandsafledning fra de omkringliggende ejendommes hustage

Fakta om byggearbejdet
• Forberedende arbejder til den nye plads er nu afsluttet
• Israels Plads bliver spærret af i hele perioden
• Nyindretning af Israels Plads maj 2012 til medio 2014
• Der vil være perioder med bl.a. støj og kørsel med f.eks. lastbiler, men de meget støjende arbejder er nu afsluttet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094