23948sdkhjf

12 projekter skal teste kriterier for certificering af boliger

Siden 2012 har det været muligt at certificere nye kontor- og erhvervsbyggerier under DGNB Danmark. Nu er turen kommet til boligbyggeri.
Efter et par års forberedelse lancerede Green Building Council Denmark (DK-GBC) den 24. maj 2012 en dansk version af det tyske certificeringssystem for bæredygtigt byggeri; DGNB.

I første omgang blev DGNB Denmark tilpasset danske vilkår inden for kategorien ”Nye kontor- og erhvervsbyggerier”, på basis af seks udvalgte pilotprojekter.

Nu er tiden så kommet til at inkludere flere bygningstypologier, og DK-GBC har derfor igangsat en pilotfase med 12 projekter for at teste kriterier til certificering af boligbyggeri. Projekterne er geografisk placeret over hele landet og varierer i størrelse fra 2.000 til 44.000 kvadratmeter.

Feltet af deltagende bygherrer spænder bredt fra private til almene boligorganisationer og omfatter: AL2Bolig, Boligselskabet Fruehøjgaard, Cirkelbo, Kolding Kommune, Lejerbo, Lyngby Almennyttige Boligselskab, Region Nordjylland og Sophienberg Ejendomsudvikling.

- Vi er rigtig glade for den store opbakning og det engagement, vi har oplevet ved deltagelse i tilpasningsarbejdet for boliger. Det er en stor fordel for udviklingen af standarden, at så mange forskellige projekter har besluttet at deltage i pilotfasen, siger Mette Qvist, sekretariatschef i SDK-GBC.

Formålet med at udvikle en certificeringsstandard er at skabe et fælles sammenligneligt grundlag i branchen til at vurdere boligers bæredygtighed ud fra de tre parametre; sociale/funktionelle, miljømæssige samt økonomiske.

Standarden for certificering af boliger forventes klar i juni 2014. Yderligere to standarder målrettet henholdsvis hospitaler og bydele er under udvikling og forventes ligeledes at blive klar til markedet i juni 2014. DK-GBC er i gang med at sammensætte teknikgrupper til at gennemføre tilpasningen af bydels-certificeringen og afholder i dag det første af to informationsmøder. Det finder sted klokken 14.00 på CBS. Det andet møde afholdes torsdag den 23. januar klokken 10.00 hos Rambøll i Aarhus.

Artiklen er en del af temaet Bæredygtighed.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078